Belediye meclisinde görüşülen ve yapılmaması yönündeki oyların çokluğu nedeniyle ertelenen yarı maratonu Türkiye Atletizm Federasyonu`nun 2014 Sezonu Faaliyet Programı Takviminde yayınlanmıştı.

Belediye yönetimi geçen yıl maraton için ayrılan 60 Bin liralık bütçeyi federasyonun 2014 için 50 Bin liraya indirmesine karşın bu paranın işçilerin geçmişten kalan alacaklarının ödenmesi için kullanılması amacıyla maratonun 2014 yılı için yapılmaması yönünde karar aldı.

Vatandaşlar belediyenin aldığı kararı bütçenin daha akıllıca ve ihtiyaç duyulan alanlara harcanacağı için olumlu bulurken "Yapılan maratondan çoğumuzun haberi bile olmadı.

Kapadokya Avanossporumuz için ayrılmayan paralar neden başkalarına gitsin. Bu paranın bir kısmı Avanosspor`a ayrılsın" açıklamasında bulundular.

Bazı vatandaşlar da yapılan yarı maratonların Afrikalı atletlerin geçim kaynağı haline geldiğini, bazı atletlerin dopingli çıkmaları nedeniyle bu tür organizasyonların daha ciddi yapılması ve halkın parasının nereye gittiğinin iyi bilinmesi gerektiğini belirttiler. Haber: Ali ÇAMUR