Salomon Cappadocia Ultra Trail’in Kovid-19 salgını sebebiyle düzenlenememesinden dolayı Mehmet Soytürk rekor denemesi gerçekleştirdi.

Sabah 07.00’de Ürgüp Meydanı’ndan start alan Mehmet Soytürk, parkuru 5 saat 20 dakika ve 33 saniyelik derece ile tamamladı. BREAKING5 boyunca görevli sağlık ekipleri Soytürk’ün verilerini de inceledi.

BREAKING5 ile Salomon Cappadocia Ultra Trail orta mesafe parkurunda bir kez daha yer alabildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Mehmet Soytürk, “Uzun süreli hazırlıkların ardından bir kez daha Salomon Cappadocia Ultra Trail parkurunda olmaktan dolayı çok mutluyum. Daha önce 2018 yılında bu parkuru koşmuş ve rekor sahibi Moritz auf der Heide’nin arkasında ikinci olmuştum. Bugün parkurun bazı bölümlerinde tek başıma koşmanın dezavantajlarını yaşadım. Özellikle Akdağ tırmanışı hayli zorlu oldu. Ancak elde ettiğim sonuç, geçtiğimiz yılın birincisinden çok daha iyiydi.” dedi.

Denemeye devam edeceğini vurgulayan Soytürk, “Parkuru 5 saatin altında tamamlama hedefime ulaşamasam da çok verimli bir organizasyon oldu. Bu organizasyondan aldığımız veriler, gelecek dönemde katılacağım yarışlara hazırlanmak adına çok kritik olacak. Önümüzdeki günlerde uluslararası organizasyonlarda başarılı olmayı hedefliyorum. En büyük hedefim ise 2021 yılında gerçekleştirilecek olan Salomon Cappadocia Ultra Trail’de parkuru 5 saatin altında bitirerek rekoru kırmak olacak.” diye konuştu.