Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Boks Avrupa Kıtası Elemelerinde Milli Takımı temsilen 60 kg bayanlarda mücadele eden Nevşehirli Milli Boksör Esra Yıldız, Macaristan’dan Kata Piribojszki’yi mağlup ederek olimpiyat oyunları kotası kazandı.

Büyük bir başarı ile ülkemize dönen Esra Yıldız; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksinde İl Müdürü Muhsin Özdemir, Şube Müdürü, Boks Antrenörü Nedim Baba, Antrenörler, personeller ve sporcuların katılımı ile çiçeklerle karşılandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir; ”Bugün Nevşehir olarak tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. İlimizde yetişmiş bir sporcunun bütün sporcuların en büyük hayali olan Olimpiyat Oyunlarına gitmesi kesinleşti. Buradan bütün sporcularımıza sesleniyorum. İnandığınızda hayal ettiğinizde ve bu hayalleriniz için yılmadan usanmadan çalıştığınızda hayallerinize kavuşacağınızın en güzel örneğidir Esra Yıldız. Bütün gücümüzle spor ve sporcularımız için çalışmaya devam edip Esra Yıldız’ların sayılarını arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Özdemir, Milli Sporcu Esra Yıldız’ı başarılarından dolayı tebrik ederek, antrenmanlar, kamp dönemleri ve müsabaka ile ilgili bilgi alıp Yıldız’a Tokyo 2020 Olimpiyatlarında başarılar diledi.