Nevşehir 1.Amatör Küme Ligi maçları başladı. Nevşehir Amatör Küme B grubu takımlarından Nevşehir 1969 Gençlik ve Spor Kulübü, Eğitim Spor ile oynadığı ilk maçı 3-1 kazanarak lige 3 puan ve yüksek moralle başladı.

 Grubu takımlarından Nevşehir 1969 Gençlik ve Spor Kulübü futbol takımı ilk maçta deplasmanda Eğitim Gençlik Spor takımını özellikle ikinci yarıda oynadığı güzel futbolla 3-1 yenerek sezona galibiyetle başladı.

Müsabaka başlamadan önce Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Avcı ve Kulüp Başkanı Bayram Ekici soyunma odasına gelerek yeni sezonun hayırlı olması dileklerinde bulundular ve başarılar dilediler.

Nevşehir 1969 Gençlik ve Spor Kulübü Teknik Direktörü Ali Özcan sahaya şu 11 ile çıktı.

Kalede Mustafa Kök, savunmada Cemal Bozkuş, Mustafa Cingitaş, Furkan Gezer, Süleymen Cangür, Orta sahada Adnan Ağaçdelen (Kaptan), Beyazıt Avvuran, Onur Pilcioğlu, Oktay Can Mezlin ve Furkan Şekerli, Forvette ise Bülent Şabanoğlu.

Müsabakanın ilk devresini Eğitim Spor 1-0 önde tamamladı. Teknik Direktör Ali Özcan İkinci devreye Beyazıt Avvuran’ı oyundan alıp tecrübeli Adem Korkmaz’ı sahaya sürdü. Yine Amatör Kümenin kaliteli oyuncularından Adnan Ağaçdelen'i de daha ofansif kullanmaya başladı. Bu değişiklikle hücuma daha çok çıkmaya başlayan Nevşehir 1969 GSK. maçın 55.dakikasında kazandığı frikik atışında 1-1 beraberliği yakaladı. Atışı kullanan kaptan Adnan Ağaçdelen kalecinin soluna harika bir vuruş yaparak topu ağlara yolladı. 1-1

Bu golden sonra Nevşehir 1969 GSK futbolcuları tirübünlere giderek asker selamı verdiler. Barış Pınarı Harekatına katılan askerlerimize destek verdiler. Sporcuların bu hareketini seyirciler alkışladılar ve herkes tarafından takdirle karşılandı.

Bu golden sonra yine baskısını devam ettiren Nevşehir 1969 Gençlik ve Spor Kulübü maçın 65.dakikasında golcü futbolcusu Bülent Şabanoğlu’nun tamamen kendi becerisi ile attığı gol ile 2-1 öne geçti.

Müsabakanın 73.dakikasında Nevşehir 1969 GSK başarılı futbolcusu Onur Pilcioğlu’nun akıl dolu golü ile 3-1 öne geçti. Orta sahaya yakın bir yerden kalecinin öne çıktığını gören Onur, usta bir vuruşla topu kalecinin üstünden aşırtarak ağlara yolladı.

Bu gol ile 3-1 öne geçen 1969 Nevşehir GSK. Futbol takımı baskılı oyununu sürdürdü fakat pozisyonları değerlendiremedi ve maç 3-1 Nevşehir 1969 GSK takımının üstünlüğü ile bitti.

Teknik Direktör Ali Özcan; “Aldığımız bu galibiyet tesadüf değil. Sezona geç başladık ama çalışmalarımızı sıklaştırıp bu maça hazırlandık. Bu maçta takım olarak bariz üstünlük kurduk ve hakettiğimiz bir galibiyet aldık. Takım olarak maç oynadıkça daha iyi duruma geleceğiz. Önümüzdeki hafta Gülşehir Belediye Spor ile oynayacaktık fakat lige katılamadıklarından dolayı bizde bay geçeceğiz. Bu arada bir hazırlık maçı yapmayı planlıyorum. Güzel futbol oynadıklarından ve centilmence mücadele ettiklerinden dolayı bütün sporcularımı kutluyorum. Bu takımı çok kısa sürede oluştururken, Kulüp Başkanı Bayram Ekici’ye teşekkür ederim. Hangi sporcuyu istediysek hepsini hiç itiraz etmeden transfer etti ve her türlü desteği verdi. Bize de artık maçı kazanmak kalmıştı onu da başardık.

Müsabakanın Hakemi tecrübeli ve başarılı Tarık Kapucu’ya ve yardımcılarına da çok teşekkür ederim. Çok iyi bir maç yönettiler.” dedi.