Nevşehir 1969 Gençlik ve Spor Kulübü U-16 Futbol takımı oynadığı futbolla sporseverlerin ve izleyicilerin takdirini topluyor.

Ligin ilk maçında güçlü rakibi Nevşehir Belediye Sporu adeta sahadan silen maçın son dakikalarında şanssız bir şekilde yediği golle ile 1-1 berabere kalan Nevşehir 1969 GSK bu hafta oynadığı Ürgüpspor maçını net bir skorla ( 3-0 ) kazandı ve üst sıralarda yerini sağlamlaştırdı.

Teknik Direktör Ali Özcan maça şu 11 ile başladı:

Kalede Bayram Gül, sağ bekte Eren Doğan, Sol bekte Efe Bilgin, defansın göbeğinde Kaptan Berat Karataş ve Yaşar Serdar Akkuş, orta sahada Ahmet Akın, A.Kadir Yılmaz, Mehmet Doğan, Nuri Altundal ve Uhud Yalın, Forvette ise Ahmet Serdar.

Ürgüpspor maçına hızlı başlayan Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol Takımı baskı kurarak rakibini sahasına hapsetti. 20.dakikada gelişen atakların birinde Ürgüpsporlu futbolcular topu kendi ağlarına yolladılar ve Nevşehir 1969 GSK futbol takımı 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Müsabakanın ikinci yarısına Nevşehir 1969 GSK hızlı başladı ve baskısını artırarak oyunu rakip sahaya yıktı. Ahmet Serdar ve Ahmet Akın ile oyunun kontrolünü tamamen eline alan Nevşehir 1969 GSK takımı müsabakanın 55.dakikasında oyuna sonradan giren Mert Ali Yılmaz ile bir gol buldu ve skoru 2-0 yaptı. Bu dakikada Ahmet Akının ara pasında topu alan Mert Ali çok iyi bir vuruşla topu kalecinin sağından ağlara yolladı 2-0. Bu golden sonra oyuna iyice ağırlığını koyan ve ataklarını sıklaştıran Nevşehir 1969 GSK takımı maçın 65.dakikasında sağ taraftan yaptığı bir atakta serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen Ahmet Akın, çok usta, akıllı bir vuruşla yaklaşık kaleye 25 metre uzaktan harika bir vuruş yaptı ve top ağlara gitti. 3-0.  Müsabaka bu golle 3-0 bitti.

Nevşehir 1969 GSK U-16 futbol takımı aldığı bu galibiyetle puanını 4 yaptı ve zirveye ortak oldu. Müsabakada göze batan, Kaptan Berat Karataş, Nuri Altundal, Yaşar Akkuş, Uhud Yalın ve Mehmet Doğan oynadıkları futbolla takımlarının galibiyetinde önemli rol oynadılar.

Müsabakanın sonunda Teknik Direktör Ali Özcan ve futbolcular sahada galibiyet pozu verdiler. Özel işleri nedeni ile şehir dışında olan ve maça gelemeyen Kulüp Başkanı Bayram Ekici soyunma odasında Telefon ile canlı bağlantı yaparak sporcularını tebrik etti. Sürpriz yapacağını ve sporcularını ödüllendireceğini söyledi.

Bu galibiyetten dolayı sporcularını tebrik eden Teknik Direktör Ali Özcan; “Ürgüpspor gibi güçlü bir takımı yendiğimiz için mutluyum. Zirveye adım adım gidiyoruz. İnşallah haftaya Kapadokya Avanos Spor maçını da kazanıp zirvede yerimizi sağlamlaştıracağız.” dedi.