Ekici, Özdemir ile yaptıkları istişarede gençlerin spora yönlendirilmesine ve bu konuda ne gibi adımların atılması gerektiği ve halihazırda atılan adımların hızlandırılarak gençlere spor tutkusunun aşılanmasına yönelik çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu.

Ekici, yaptığı açıklamada, “Spor dünyanın ortak kullanımında olan endüstriyel bir kavramdır. Spora gönül vermek ise sadece o işin neticesine değil neticesine giden yolda meşakkatle aşkla çalışmaktır. Bu konuda gördüğümüz önemli eksikliklerden bir tanesi ve hatta en önemlisi herkesin kabul ettiği ancak kimsenin taşın altına eline sokmadığı sporun gerçeği, varlığı hatta olmazsa olmazı olan gerçek manada altyapı çalışmalarıdır.  Görülen ve bilinen bu eksiklerden yola çıkarak ilimizde başlatmaya çalıştığımız orta ve uzun vadede tüm ülkeyi sarmasını düşündüğümüz ülkemizin varlığı, geleceği ve aidiyeti olan gençlerimizin doğru ve planlı olarak sporla bütünleşmelerini sağlamaktır.” diye konuştu.

Önlerindeki sürecin ne olacağı, yol haritasının nasıl şekilleneceği belli olmamasına rağmen yaktıkları kıvılcım ateşinin gençleri sahaya çekmeye başladığını ve gençlerin her geçen gün sayılarının artmakta olduğunu belirten Başkan Ekici, “Önümüzdeki sürecin ne olacağı, yol haritasının nasıl şekilleneceği belli olmamasına rağmen yaktığımız kıvılcım ateşi gençlerimizi sahaya çekmeye başlamış, her geçen gün sayıları artmaktadır. Bu konuda desteklerini hiç esirgemeyen, her platformda gençlerin yanında olduğunu gösteren, sporu seven ve sporun ismini duyduğu anda bizler gibi heyecanı zirve yapan değerli spor adamı Gençlik ve Spor İl Müdürümüzün destekleriyle saha ve tesislerimizi kullanmaktayız. Ancak son zamanlarda saha ve tesis kullanımında zaman zaman karşılaşılan sorunlar nedeniyle gençlerimiz sahaya gelmemeye başladılar, ya da gelirken tedirginlik yaşamaktalar. Tüm gençliği kucaklayıcı bir yaklaşımla gençlerin doğru ve planlı eğitim almaları adına adımlarımızı atıp menfaat gözetmeksizin memleketimizin takımının altyapısı ve ülkemizin sporunun lokomotifi olmak en büyük arzumuzdur.” ifadelerini kullandı.

Ekici, gençlerin 7/24 tesislerden faydalanması gerektiğinin de altını çizdi.