3. Lig 3. Grupta mücadele eden ve sezonun ilk haftasında kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Diyarbekirspor maçında 1-1 beraberlikle ayrılan Nevşehir Belediyespor, hafta sonu deplasmanda Rize temsilcisi Pazarspor ile karşılaşacak. 7 Eylül 2019 Pazar günü oynanacak olan müsabaka öncesinde hazırlıklarını Teknik Direktör Ergün Aytekin nezaretinde kendi tesislerinde sürdüren kırmızı beyazlı ekipte hedef mutlak 3 puan.

Takımın yaptığı son antrenman öncesinde açıklamalarda bulunan Teknik Direktörü Ergün Aytekin, ilk maçlarında taraftarlara galibiyet hediye edememenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Diyarbekirspor maçında tribündeki taraftarlara teşekkür eden tecrübeli hoca, kırmızı beyazlı camiadan destek ve sabır istedi.

Taraftarlarımız bize güvensin

Nevşehir Belediyespor’un grubunun en güçlü ekiplerinden biri olduğunu ve takımın iyi yerlere geleceğini kaydeden Aytekin, “Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bizi ilk maçımızda yalnız bırakmadı. Diyarbekirspor maçın ilk yarısında bizim pas trafiğimizi kesince istediğimiz oyunu oynayamadık. Devre arasında oyuncularımızla bizim takımızın bu olmadığını, gerçek kimliğimizi ortaya koymamız gerektiğini konuştuk. Maçın ikinci yarısında istediğimiz oyun kıvamını bir nebze de olsun yakaladık. Zaten ikinci yarıya iyi bir başlangıç yaparak bizi öne geçiren golü de attık ancak kırmızı kart bizim bütün oyun planımızı bozdu. Eksik kalmamıza rağmen takımımın isteği, coşkusu iyiydi. Saha da 10 kişi kaldıktan sonra bile 2-3 tane net pozisyon yakaladık. Bunlardan birini atabilseydik maçı galip bitirebilirdik. Bütün arzumuz galibiyetle ayrılmaktı ancak olmadı. Son dakika da kaleci Onur’un çıkarttığı top ise belki de mağlubiyeti önledi. Giden iki puana hem teknik ekibimiz hem de oyuncularımız çok üzüldü. Yeni kurulan bir takımız. Birçok arkadaşımız ilk defa birlikte futbol oynuyorlar. Bu takımın neler v erebileceğine, neler yapabileceğine biz inanıyoruz. Biraz sabır lazım. Taraftarlarımız, Nevşehir kamuoyu bize güvensin. Bu takım iyi yerlere gelecek, iyi işler yapacak. Buna ben yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Osmaniyespor ile üst üste 2 maç

Pazarspor deplasmanının ardından hafta içerisinde Ziraat Türkiye Kupası’nda ve hafta sonu ligde Gazi Stadı’nda Osmaniyespor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Cengiz, her iki müsabakaya da mutlak galibiyet parolasıyla çıkacaklarını ifade etti. Türkiye Kupası’nda gidebildikleri yere kadar gidebilmeyi hedeflediklerini söyleyen Teknik Direktör Ergün Cengiz, “Bu haftaki deplasmandan 3 puan ile dönerek kupa maçına hazırlanacağız. Önümüzdeki hafta içi kupa da hafta sonu ise ligde kendi evimizde Osmaniyespor ile karşılaşacağız. Önemli olan bizim koyacağımız hedef. Kupa da gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek istiyoruz. Geniş bir kadromuz var. Özellikle bu maçlarda az oynayan oyuncularımıza da süre vererek kupa da ilerlemek istiyoruz. Takımımızda kim oynarsa oynasın herkesin alternatifi var. Kupa da iyi sonuçlar alabilecek gücümüz var. Osmaniyespor’da iyi transferler yaptı ve güçlü bir kadro oluşturdu. Ama ne olursa biz kendimizi ve gücümüzü biliyoruz. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Bu her zaman böyle olacak. Bizim bu süreçte bir galibiyete ihtiyacımız var. O galibiyeti alınca arkasının geleceğini ve seriye bağlayacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.