Zaman zaman Gülşehir belediyesinin içerisinde bulunduğu durumu ortaya koymak adına açıklamalarda bulunan ve açıklamalarındaki üslubu ile de dikkatleri üzerine çeken Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, kendisinin seçilmesinin ardından parti rozetini bir tarafa koyduğuna dikkat çekiyor.

Gülşehir?e siyaset yapmak için değil hizmet etmek için belediye başkanı seçildiğinin altını çizen Başkan Arısoy, ?Ben bürokrasiden geldim. Ben siyasetçi değilim. Kimse kusura bakmasın. Milliyetçi Hareket Partili benim için neyse, AK Partilisi de, Cumhuriyet Halk Partilisi de benim için hizmet edilecek insan? dedi.

Her ne kadar siyasetle ile seçilen bir belediye başkanı olmasına karşın Belediyenin kendisine verdiği maaşı hak etmek için de çalıştığına dikkat çeken Başkan Arısoy,

?Devlet hizmet edin diye bize maaş veriyor. Kimseyi burada zorla tuttuğu da yok. Verilen maaşı beğenmiyorsa kimsenin kimseyi zorla tuttuğu da yok. Az bulunuyorsa maaş çeker gidersin.

Ben yastığa akşam başımı koyduğumda ben üç kuruş, beş kuruş maaş aldım. Bunu helal ettirdim diyebiliyorsan ne ala. Ben personellerimize de hep söylüyorum bunları. Yok, mu belediyede kaytaran var.

Ama Kurumsallaşmaya gidip bunları çözeceğiz. Benim personelim amatör futbol hesabı. Top nerede 20 kişi orada. Hayır, öyle olmayacak. Herkesin bir alanı olacak o işini yapacak. Belki yanlış anlaşılabilir ama 152 personel arasında insan kaynakları müdürü yapacak adam bulamadım.

Kimse elini taşın altına koymaya yanaşmıyor. Benden önceki belediye yönetimi döneminde uzaktan akrabamı işe almışlar. Kendisini uyardık.

Sadece traktör sürmek ile kendisine o maaşı veremeyeceğimizi söyledim. Gerekirse kazmayı, küreği eline alması gerektiğini söyledim. Çalışmayanı, hak etmeyeni kendi akrabamda olsa işten atarım, attım da? şeklinde konuştu.
 Haber: Ali Çamur