Saldırıyla ilgili açıklama yapan Çetin, şunları söyledi; 
"Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet her geçen gün artarak devam ediyor. Sağlık çalışanlarının can güvenliğinden emin bir şekilde hizmet vermesini engelleyen, çalışana adeta bugün eve sağlam dönebilecek miyim tedirginliğini yaşatan sağlıkta şiddet artık katlanılamaz bir hal almıştır.

Bu şiddet olaylarından biride ne yazık ki Nevşehir?de yaşanmıştır. Nevşehir Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı ve çalışanları hasta yakını tarafından şiddete maruz kaldı. Gerekli önlemlerin alınmaması ve vatandaşlarımızın bilinçlenmemesi sebebiyle sağlık çalışanları işlerini yaparken rahat çalışamıyorlar.

Kendilerine en zor zamanında şifa dağıtan sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanları anlamak mümkün değildir. Şifa veren ele saldıran, şiddeti bir yol ve yöntem olarak gören bu saldırganın cezalandırılmasını istiyoruz. Ne zaman tedbir alınacak, ne zaman sağlık çalışanları güvenli bir çalışma ortamına kavuşacak bekliyoruz. Şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına Türk Sağlık Sen Nevşehir Şubesi olarak geçmiş olsun diyor, yetkilileri bir kez daha tedbir almaya davet ediyoruz."