BAL ligi 6. gurupta ilimizi temsil eden Nevşehirspor ligin ilk haftasında Yozgatspora 2-1 mağlup oldu. Yozgat Bozok stadında oynanan müsabakayı Ankara bölgesinden Hasın Basık, Emre Tatar, Mehmet Koçak ve Selçuk Gökgöz hakem dörtlüsü yönetti.

Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehirspor GK Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Leblebici, Nevşehirspor yönetim kurulu üyeleri ve 200 kadar Nevşehirli taraftarın olduğu müsabakayı yaklaşık 3 bin kişi seyretti.

Nevşehirspor müsabakaya Hayrettin Çınar, Murat Demirezen, İlhan Aydoğdu, Edip Saruhan, Eyüp Ataşi, Aydın Kuzu, Quesi Jonathan Weston, Gürkan Durmuş, Barış Kılıç, Aytaç Köse ve Furkan Gezer ilk on biriyle çıktı.

6. dakikada Burak Mete ile öne geçen Nevşehirspor oyunu kendi kontrolünde tutarak ilk yarıyı tamamladı. 54. ve 85. dakikalarda Ali Yakup´un gollerine engel olamayan Nevşehirspor her ne kadar takım kalitesi olarak Yozgatspor 1959 takımından bariz üstün olsa da yenilmekten kurtulamayarak ligin ilk haftasında sahadan mağlup ayrıldı.

Yozgatspor, ligin ilk haftasında kendi sahasında konuk ettiği Nevşehirspor´u 1-0´dan gelerek 2-1 mağlup etmeyi başardı. Bölgesel Amatör Ligi 6´ncı Grup´ta şampiyonluk mücadelesi veren Kırmızı Siyahlılar, ligin ilk karşılaşmasında, grubun iddialı takımlarından Nevşehir Gençlikspor´u ağırladı.

MAÇTAN DAKİKALAR…

Yozgat Bozok Stadı´nda oynanan maça deplasman temsilcisi Nevşehirspor başladı.

Dk. 6 (GOL): Maça iyi başlayan Nevşehirspor´da kendi sahasından çıkmaya çalışan Yozgatspor´un stoperi Turgut´a baskı yapan Burak Mete rakibinde topu kaparak Yozgatspor ceza sahasına yöneldi. Topa düzgün ve sert vuran Burak Mete´nin şutu filelerle buluştu: 1-0

Dk.16: Golden sonra rakip kaleye yüklenen Yozgatspor, bu dakikada yüzde yüzlük bir pozisyonu kaçırdı. Soldan Yunus ortaladı İlhan kafayı vurmak isterken top yerden sekti.

Dk.25:  Nevşehirspor kontra atağında kaleci Aykut ile baş başa kalan Barış Kılıç müsait durumda topu dışarı atınca konuk ekip mutlak golden oldu.

Dk.31: Yozgatspor atağında Mustafa Özkaya´nın ceza sahası dışından sert şutu yandan az farkla auta çıktı.

Dk.42: Yozgatspor orta sahasının önemli ismi Mustafa Özkaya´nın kornerden ceza sahasına gönderdiği topa vuran Ali Yakup´un şutunda meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı. Müsabakanın ilk yarısı konuk ekip Nevşehirspor´un üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda daha atak ve iyi oynayan taraf ev sahibi Yozgatspor oldu. Kırmızı siyahlı ekip ikinci yarının ilk dakikalarından itibaren rakip kalede gol aramaya başladı.

Dk.48: Sol kanattan gelişen Yozgatspor atağında Ali Yakup´un verdiği pası iyi kontrol eden Mustafa Özkaya´nın sert şutu yandan az farkla auta çıktı.

Dk.55: (GOL): Mustafa Özkaya´nın kullandığı serbest vuruşta top direkten döndü. Dönen topa Ali Yakup kafayla tamamladı ve skora eşitliği getiren golü attı: 1-1

Dk.72: Mustafa Özkaya´nın ara pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Sergio kaleci ile baş başa kaldığı pozisyonda zoru başardı ve topu Nevşehirspor kalecisine nişanlayınca kırmızı siyahlı ekibi mutlak golden etti.

Dk.85(GOL): Sergio´nun ceza sahası içerisinde indirdiği topa düzgün vuran Ali Yakup hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü attı: 2-1. Sezer Altunok

 

/images/haberler/resimler/2016-9/26/1402456256279.jpg

 

/images/haberler/resimler/2016-9/26/1403037350372.jpg