Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve 15 kulübün başkanının katıldığı Riva’da yapılan son toplantıya Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Belediyespor Başkanvekili İbrahim Yüzer ve Nevşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Esat Özaltın da katılarak Play-Off oynamak istediklerini aksi takdirde liglerin oynanmasını Başkan Özdemir’e iletmişlerdi. Riva’da yapılan toplantının ardından gözler TFF’nin kararına çevrilmişti.

TFF bugün liglerin akıbetini kamuoyuna açıkladı ve Nevşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Esat Özaltın’ın dediği gibi hakkaniyetli ve adaletli olan kararı vererek Play Off dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nin Play Off kararını değerlendiren Esat Özaltın; “TFF tarafından Riva’da yapılan toplantıda Play-Off oynamak istediğimizi aksi takdirde liglerin oynanmasını yönünde görüşümüzü bildirdik. Nevşehir Belediyespor kulübü olarak yaz döneminde futbol oynamanın zor olacağını futbol ailesi olarak ilk kez bu tablo ile karşı karşıya kaldığımızı belirttik. Devletimiz ve federasyonumuz o zaman öyle bir karar vermiş ise bize düşen o karara uymak ve kalan müsabakalar için oynansın ya da oynanmasın takımımızı kalan altı maç oynanacakmış gibi hazırlamaktı. Nitekim de 10 Haziran’dan bu yana hazırlıklarımızı kalan maçlar oynanacakmış gibi günde çift antrenman ile devam ettirdik. Biz daha önceki beyanatımızda belirttiğimiz gibi en doğru kararın 3. Lig müsabakaları statüsü olan Play Off demiştik. Türkiye Futbol Federasyonu hakkaniyetli ve adaletli olmak istiyor ise 2019 – 2020 sezonu başında tüm takımlara gönderdiği 3. Lig müsabakaları statüsünü uygular demiştik. TFF hakkaniyetli ve adaletli olan kararı verdi ve Play Off dedi. Nevşehir Belediyespor olarak şimdi bize düşen Play Off maçlarını kazanıp 2. Lige çıkmak. İyi bir kamp dönemi geçirdik yaklaşık 35 e yakın antrenman yaptık. Yapılan çalışmalarda futbolcu kardeşlerimizin, istekli ve arzulu olmaları beni çok mutlu etti. Yönetim olarak sezon başından bu yana söylemiş olduğumuz gibi 2. lig inancımızı hiç kaybetmedik. Takım olarak biz hazırız, hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı bu yönde yaptık.” dedi.

Özaltın, bir üst lige çıkan takımları tebrik ederken Play Off müsabakası oynayacak tüm takımlara başarılar diledi.