Teknik Direktör ALİ Özcan, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti;

“Sadece Nevşehir değil herkes her yer sustu kaldı. Hem de maalesef eli kolu bağlı bir şekilde.

Çok sevdiğimiz ve bağlandığımız Futbol, Voleybol, Basketbol vb. Amatör branş olarak aklınıza gelen tüm branşlar birden durdu. İnsanın inanası gelmiyor şaka gibi sanki ama gerçek işte. Belki yıllarca düşünseniz akıllara gelmeyecek bir durum bu. Her yere kapalı, sessiz, herkes tedirgin, Futbol ile yatıp kalkan Türkiye şimdi adeta Covid 19 ile yatıp kalkar oldu. Tıklım tıklım dolan Stadyumlar, Kafeler, oyun alanları, AVM’ler, Sokaklar, Caddeler, Parklar bahçeler aklınıza neresi gelirse, özellikle de Futbol dünyası nasıl oldu, ne olacak, ne zaman normale dönecek şu an bunları kimse bilmiyor. Evinden çıkamayanlar, balkonlardan bakmak zorunda olanlar, zil çaldığı zaman bir tedirginlik ile kapıyı açanlar, yani kısaca artık yaşamımız hiç aklımıza bile gelmeyecek çok farklı noktalara geldi. Elimizde iken kıymetini bilemediğimiz her şeyi çok ama çok özler olduk. Dışarı çıkıp gezmeyi, piknik yapmayı, arkadaş, eş dost ziyaretlerini ve Futbolu.  Çok büyük bir boşluk içinde geçiyor günlerimiz ve acaba ne olacak sorusunu her an kendi kendimize soruyoruz.

Bu gün kim öldü acaba, Virüse kimler yakalandı, bunların içinde tanıdık var mı diye Türkiye geneli günlük vaka sayısı, virüsten ölüm sayısı, test sayısı vb rakamları öğrenmek için TV ya da İnternet başına oturup, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Kocanın her gün yaptığı açıklamayı izler olduk. Evlerimizde vakit geçirebilmek için neler yapmıyoruz ki? Futbol tutkunu olan kişilerin kimileri daha önce oynanmış maçları izliyor, dizi izliyor, kimileri evinde ibadetler ile meşgul oluyor. Kısaca büyük bir can sıkıntısı ile herkes evinde bir şeylerle vakit geçirmeye çalışıyor. Bu şekilde başımıza gelen Virüsü atlatmaya çalışıyoruz. Bizim için yaşam devam ediyor. Ve geldik asıl konumuza; hayatımızda çok büyük bir yeri işgal eden Spor ve Futbol. Belki de olmazsa olmazımız.  Futbolu ve yeşil sahaları şimdilerde çok özledik sanki. Nevşehir Belediye Sporumuzun maçlarını çok özledik. Yine Nevşehir Belediye Spor Bayan Voleybol takımımızın maçlarını izlemeyi çok özledik. Hatta toplamda 15 takımımızın mücadele ettiği Nevşehir Amatör Küme maçlarını çok özledik. Play of maçlarının ilk müsabakaları oynanmıştı,  acaba ikinci maçlar oynanacak mı, kimler yarı finale kalacak, kimler final oynayacak, kim şampiyon olacak ve Bal Liginde mücadele eden Göreme spor ile baraj maçı oynamaya hak kazanacak? Ayrıca devam etmekte olan U-15 Liginde kim şampiyon olacak? Hatta 2.Amatör Küme Liginin toplantısı bile yapılmıştı. Katılan takımlar belirlenmiş ve tertip komitesi bile oluşturulmuştu. Bu soruları da spor camiası merak edip hep kendi kendine ya da oturulup sohbet edilen ortamda sorar olduk. Ne dersiniz? Zamanı gelince bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri bir açıklama yapacaktır mutlaka.

Aslında Nevşehir’imizin Genç ve A takımlarında oynayan, sahalarda mücadele eden futbolcular ve onları izleyen seyirciler Futbolu çok özlemişlerdir. Gazi stadı, 2 ve 3 Nolu çim sahalarımız, ilçelerde, kasabalarımızda bulunan çim sahalarımız boş kaldı ve mahzunlar. Futbol izlemek, oynamak aslında bir heyecanı yaşatıyor insana. Şimdi uzun süredir bunlardan uzak kalınca herkes belki de daha iyi anlamıştır; Futbolun kaynaştırıcı, birleştirici, kardeşlik olduğunu. Futbolun Sevgi olduğunu, dostluk olduğunu.

Keşke eski günler geri gelse diye düşünen bir çok sporcu veya spor ailesi bireyleri vardır mutlaka. Bunlardan biriside benim. Ama sanki o eski günler geri gelir mi bilemiyorum. Şimdi anladık mı acaba? Sporun ve onun bize kazandırdığı değerleri? Bu Virüs mutlaka bir gün bitecek ve hayat normale dönecek. Hayatını kaybedenler olacak. Dünyada olduğu gibi Nevşehir’imizde de bir çok alanda değişiklikler olacak. Adan Z ye değişen bir Türkiye çıkacak karşımıza. Futbolu ile, insanı ile, marketi ile spor salonları ile Profesyoneli,  Amatörü ile her alanda çok şey değişecek ve farklı olacak.  Dileğimiz o ki, bir an önce bu salgının en az hasarla atlatılması ve yeni bir hayatın başlamasıdır. Sağlığın ne kadar çok önemli olduğunu, sağlık çalışanlarının kıymetini, değerini daha iyi anlamış olduk belki de. Hatta evimizin, ailemizin, anne babamızın, evladımızın, eşimizin, dostumuzun, akrabamızın, komşumuzun ne kadar çok değerli olduğunu anlamış olduk.

Umarım; Hem Profesyonel hem de Amatör futbolun, Sporun değerini şimdi herkes daha iyi anlar ve tekrar kavuşunca kıymetini bilir.”