Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ile Göç, Sanat ve Spor Derneği (Migarts) iş birliği ile düzenlenen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen "Spor, Sanat, Gönüllük ve Gençlik Buluşmaları" projesinin ikincisi Nevşehir’de gerçekleştirildi.

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programın açılışına Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Migarts Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Kardaş Ergezen, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Genel Sekreteri Mustafa Karakuş, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Akif Doksar, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile uluslararası öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Migarts Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Kardaş Ergezen, “İnsanların birçoğu hayatta kalabilmek için yerlerini ve yuvalarını değiştirmek zorunda kalıyorlar ve bu yolculukta asla güvenemeyecekleri insan kaçakçılarına en kıymetli varlıkları olan çocuklarını ve canlarını emanet ediyorlar. Ancak bu yolculukların çoğu maalesef ölümle sonuçlanıyor. B iz ülke olarak göç konusunda insanlık krizleri ve insanlık dışı tepkiler verenlerin aksine, dünyanın neresinde olursa olsun yardım isteyenlere  ve zor durumda kalanlara hiçbir zaman duyarsız kalmadık. Türkiye olarak kapımızı açtığımız göçmenlere eğitim, sağlık ve barınma imkanları başta olmak üzere çok güzel hizmetler vermekteyiz. Bizler Migarts'ta sosyal uyumun güçlendirilmesi ve bireylerin potansiyellerinin tam olarak ortaya çıkarılması için spor ve sanat faaliyetlerinin birleştirici gücüne inanıyoruz. Göçün göç edilen ve göç eden bireyler açısından zenginleştirici bir tecrübe olduğuna eminiz. Çalışmalarımızın etkisini arttırmak, daha fazla sayıda kişiye ulaşmak ve alandaki ihtiyaçları bütüncül bir şekilde değerlendirerek, çözüm üretmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vali Becel de heyeti Nevşehir’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Program konuşmaların ardından söyleşi ile devam etti.