Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, geçtiğimiz yıllarda yoğun olarak Nevşehir’de kamp yapan futbol takımlarının artık Nevşehir’i tercih etmediğini söyledi.

Nevşehir ile ilgili en büyük hayallerinden birisinin tesisleşme olduğunu aktaran Özdemir, “Şehrimizi tesisleşme anlamında ülkenin sayılı illerinden birisi haline getirmek istiyoruz. Hiçbir branş fark etmeksizin spor organizasyonların tercih edeceği bir ilk olmak istiyoruz.” dedi.

Bu konuda hali hazırda en önemli branşlardan birisinin futbol olduğunu belirten Özdemir, “Nevşehir futbol takımlarının yıllardır kamp yaptığı illerden bir tanesiydi. Ama bu çıta düştü. Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve sayısız 3. Lig takımları gelirken çeşitli sebeplerden dolayı ve çevre illerin yatırım yapıp bu konuda öne geçmesi nedeniyle bu çıtamız biraz düştü. Biz bunun farkındayız. Eksiklerimizi gidermek için yoğun bir şekilde uğraşıyoruz. Hem tesislerimizin bakım, onarım ve modernizasyonu hem de yeni tesisler katmakla ilgili yoğun mücadele içindeyiz. Bütün takımları da şehrimize getirmek için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız.” diye konuştu.

“SAHALARIN AYDINLATILMASI ŞART”

Kamp yapılan futbol sahalarının aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Özdemir, “Özellikle sahalarımızı aydınlattığımız takdirde gelen takımların sayısının 3 katı artacağını düşünüyorum. Nevşehir kamp için çok güzel ama takımlar yaz aylarında geldiği için gün içinde antrenman yaptırıyoruz. Nedeni de akşam ışıklandırmamız yok. Eğer ışıklandırma eksikliğini giderebilirsek ilimize çok daha fazla, yüksek bütçeli takımları getirebiliriz. Böyle de bir planlamamız var.” ifadelerini kullandı. ALPASLAN KÖRÜKCÜ