Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali, 106 ve 47 kilometrelik iki ayrı parkurdaki "gran fondo" yarışlarıyla sona erdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali, Nevşehir´in Uçhisar beldesinde, "Gran fondo" yarışları ile sona erdi.

106 ve 47 kilometre uzunluğundaki kısa ve uzun olarak planlanan iki ayrı parkurda düzenlenen "Gran fondo" yarışlarında 11´i kadın 211 sporcu mücadele etti.

Türkiye´nin yanı sıra, Almanya, Fransa, Sırbistan, Rusya, Hollanda ve İranlı 8´i kadın 129 bisikletçinin liderlik için ter döktüğü 106 kilometrelik yarışa Uçhisar belde merkezinden başlayan sporcular, Ürgüp ilçesi ile Kaymaklı beldesini çevreleyen kara yolunu takip ederek, yeniden Uçhisar´a dönüp parkuru tamamladı.

47 kilometrelik kısa parkurda ise 3´ü kadın 82 sporcu yarıştı. Uçhisar belde merkezindeki start alanından başlayan yarışta, sporcular Ortahisar, Mustafapaşa, Ayvalı ve Güneyce köylerinden geçerek yeniden Uçhisar´daki noktaya ulaşmak için yoğun çaba sarf etti.

Yarış sonunda uzun parkurda, elit erkeklerde Ali Gülcan, elit kadınlarda Ayşegül Gökalp, kısa parkurda ise elit erkeklerde Numan Koçak, elit kadınlarda İpek Saraç günün sonunda lider mayosunu giyen isimler oldu.

Gran fondo yarışlarında dereceye giren sporcular şunlar:

106 kilometrelik uzun parkur

Elit erkekler:

1. Ali Gülcan

2. Ömer Faruk Kurcak

3. Sinan Kartal

 

Elit kadınlar:

1. Ayşegül Gökalp

2. Esin Yılmaz

3. Özge Seçkin

 

- 47 kilometrelik kısa parkur

 

Elit erkekler:

1. Numan Koçak

2. Yunus Emre Baştabak

3. Fatih Cenan

 

Elit kadınlar:

1. İpek Saraç

2. Ayşenur Babuçcu

3. Ezgi Oymak