Bir kez daha Ultra-Trail World Tour statüsünde düzenlenecek ve sporcuların dünya şampiyonluğu için kritik puanlar kazanmasını sağlayacak Salomon Cappadocia Ultra-Trail, 16-17 Ekim'de Kapadokya'da gerçekleştirilecek.

Organizasyonla ilgili Ürgüp Belediyesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, dünyanın çeşitli yerlerinden misafirlerin geleceğini söyledi.

Başarılı bir organizasyon olacağını aktaran Maraşlı, “Gerekli güvenlik çalışmalarımızı yaptık. Şu anda baktığımız zaman 16-17 Ekim’de birçok otelde sırf bu yarış için gelen misafirlerimiz var. Ekim ayında bir turizm hareketliliğine de sebep olacak.” dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk de prestijli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Göreve geldiği günden bugüne kadar tarih, turizm, inanç gibi turizm çeşitliliğini daha farklı nasıl genişletiriz çabası içerisinde olduklarını ifade eden Aktürk, “Bu minvalde de 3 yıldır festival turizmini, öğrenci turizmini önemsediğimiz gibi aynı zamanda da olmazsa olmazımız dediğimiz spor turizmine çok önem veriyoruz. Çünkü hem bölgenin tanıtımına çok ciddi katkı sağladığı gibi aynı zamanda da hem ilçe hem bölge ekonomisine ciddi katkılar sağlamakta.” diye konuştu.

Şu ana kadar 2 bin 500 sporcunun kayıt yaptırdığını belirten Başkan Aktürk, “Aileleriyle yaklaşık 5 bin kişilik misafire ev sahipliği yapacağız. Tarihiyle, kültürüyle ve insan yapısıyla dünya medeniyetine kaynaklık etmiş Ürgüp’ümüz organizasyonda da adından söz ettirir bir hale geldi. Böyle bir organizasyonun her yıl Kapadokya’da olmasından dolayı emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler kendinden emin, bölgeye prestij katacak, tanıtımına katkı sunacak her türlü organizasyona da her zaman kapılarımızın açık olduğunu belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail Organizatörü Aydın Ayhan Güney ise katılımcıların 119 kilometrelik Salomon Cappadocia Ultra-Trail (CUT), 63 kilometrelik Cappadocia Medium Trail (CMT) ve 38 kilometrelik Cappadocia Short Trail (CST) olmak üzere üç farklı kategoride yarışacağını aktardı.

Yarışın büyüdüğünü ve Kapadokya markası haline geldiğini belirten Güney, şöyle konuştu: “Geçen yıl pandemiden dolayı yapmadık. Ama bu yıl heyecanla başlıyoruz. 2019’da 2 bin 700 kişilik bir kayıtlı vardı. Bugün kayıtlar sona eriyor. 2 bin 500 civarında kayıtlımız var. Pandemiye rağmen bu bizi mutlu ediyor. Katılımcıların yüzde 45’i yabancı.  Salomon Cappadocia Ultra-Trail dünyanın en büyük 20 yarışından birisi kendi kategorisinde. O sebeple ilgi de çok fazla.”