Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Şehit Polis Semih Turgut anısına Avanos’ta düzenlenen Oryantiring 14 yaş ve altı il birinciliği müsabakaları ödül töreni ile tamamlandı.

Müsabakalar 10 yaş, 12 yaş ve 14 yaş kategorilerinde düzenlendi. Yarışma güzergahı Avanos Anadolu Lisesi önünden başlayıp Avanos Atatürk Spor Salonunda son buldu. Sporcular parkur içerisinde belirlenen hedefleri harita ve pusula yardımıyla bulmak için birbirleriyle yarıştı.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Spor Şube Müdürü Mehmet Ünal Kitapçı ve İlçe Müdürü Kerem Yılmaz takdim etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir; “Şehit Polisimiz Semih Turgut anısına düzenlemiş olduğumuz Oryantiring yarışları sporcularımızın katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Böylesi manevi bir anlamı olan yarışları düzenleyen Oryantiring il temsilcimiz Necati Gencel ve diğer ekip arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum ayrıca bugün aramızda bulunan Şehidimizin abisi Serdar Turgut ve Avanos Kaymakamı Olgun Öner’e bizleri yalnız bırakmadığı için şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin bize bıraktığı mirasa spor camiası olarak sonuna kadar sahip çıkacağımızı belirterek organizasyona katılan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Avanos Kaymakamı Olgun Öner de yaptığı açıklamada; “2016 yılında Diyarbakır’da şehit düşen Polisimiz Semih Turgut anısına Avanos’umuzda düzenlediğimiz oryantiring müsabakalarında dereceye giren sporculara ödüllerini İl Müdürümüz Muhsin Özdemir ile verdik. Şehidimizin kıymetli abisine de günün anısına plaketimizi takdim ettik.” dedi.