Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig`in 11. haftasında ezeli rakibi Galatasaray`ı 2-0 mağlup etti sarı kırmızılılar ile arasındaki puan farkını 9`a çıkardı.

Spor Toto Süper Lig`in 11. haftasındaki derbi maçta lider Fenerbahçe, Galatasaray`ı 2-0 yenerek, haftayı 3 puanla kapadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına ilk devrenin sonunda sakatlık geçiren Kuyt`ın yerine Emenike`yi oyuna alarak başlayan Fenerbahçe, ileride Nijeryalı futbolcunun yanı sıra Webo ve Sow ile gol aradı. Rakip ataklarda savunmasında açık vermeyen sarı-lacivertliler, 66. dakikada Sow ve Webo`un hazırladığı pozisyonda Cristian ile bulduğu golle farkı 2`ye çıkardı. Golden sonra zaman zaman rakip kalede tehlikeler yaratan sarı-lacivertlilerde, kaleci Volkan Demirel 90+2. dakikada Melo`nun penaltı atışında gole izin vermedi. Fenerbahçe, karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak, rakibiyle arasındaki puan farkını 9`a çıkardı.

Maçın bitiş düdüğüyle beraber Fenerbahçeli taraftarlar galibiyeti kutlamak için sokağa döküldü. Nevşehir?in en işlek caddesi olan Atatürk Bulvarında toplanan taraftarlar galibiyeti doyasıya kutladı.

Ellerinde Fenerbahçe bayraklarıyla Fenerbahçe marşları seslendiren Nevşehir`li taraftar grubu en büyük Fenerbahçe, şampiyon Fenerbahçe diye sloganlar attı.

Fenerbahçeli taraftarların galibiyet kutlamaları yaklaşık bir saat sürdü. HABER: Alpaslan Körükcü