2 nolu çim sahaya kurulan Empati İstasyonu platformunda gençler ilk olarak gözleri bağlı şekilde konulan engellerden geçmeye çalıştı.

Daha sonra gençler tekerlekli sandalyeye oturarak engelleri aşmaya çalıştı. Son olarak ayakları bağlı şekilde engelli yürüteçleri ile yürümeye çalışıp engelli vatandaşların ne gibi zorluklar yaşadıklarını hissetmeleri sağlandı.

Empati İstasyonundan geçen gençler engellilerin durumunu daha iyi anladıklarını ve bundan sonra engelliler için ellerinden gelen yardımları yapacaklarını dile getirdiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer konuşmasında gençlere engellileri her zaman desteklemelerini ve onlarla sohbet edip yardımcı olmalarını istedi.

Ünlüer ?Biz bu etkinliğimizle engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukların gençlerimiz tarafından anlaşılmasını istedik.

Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşantılarında sıkıntılarla ilgili bir çalışma yaptık. Şu an sağlıklıyız ama unutmamalıyız ki her sağlıklı birey birer engelli adayıdır.

Yaptığımız bu tür çalışmalarla engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları biraz olsun anlatıyor. Lütfen onlara destek ve yardımcı olmaya özen gösterelim" dedi. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ