TSYD (Türkiye Spor Yazarları Derneği)  Nevşehir İl Temsilcisi Osman Koca, Nevşehirspor Gençlik Kulübü’nün profesyonel 3. Lig’de mücadele edecek olması nedeniyle maçlarda görev alacak basın mensuplarının saha içine ve basın tribüne girişi için sezon başında akreditasyon yaptırması gerektiğini ifade ederek, “Basın mensuplarımızın akreditasyon kartı için gerekli evrakları 16 Temmuz 2018 tarihine kadar TSYD Nevşehir İl Temsilciliğine ulaştırması gerekmektedir.

Akredite olmayan gazeteciler Nevşehirspor maçlarında saha içine ve basın tribününe giremeyecek. Akredite olan basın mensuplarına TSYD tarafından giriş kartları ve basın yeleği verilecek. Maçlarda görev alan gazeteciler sarı basın kartı fotokopisi, başvuru formu (TSYD Nevşehir İl Temsilciliğinden verilecek)  ve 2 fotoğraf ile başvuru yapmaları gerekiyor.

Sarı basın kartı olmayan gazeteciler ise çalıştığı kurumdan en az 1 yıllık basın sigortası ile çalıştığını belirten SGK dökümünü ve diğer evrakları vermesi gerekecek. Belirtilen sürede başvuru yapmayanların daha sonra başvurusu alınmayacak. Gazeteci arkadaşların sezon içinde mağduriyet yaşamaması için belirtilen sürede başvuru yaparak giriş kartı ve basın yeleklerini almalarını önemle rica ederiz” dedi.