Tüm Türkiye`nin yakından tanıdığı birisi bürokrasiden diğeri de siyasetten 2 önemli isim bayram tatilinde aileleri ile birlikte Kapadokya`yı gezdi.

Resmi nitelik taşımayan, sadece turistik amaçlı olan bu gezileri gerçekleştiren isimlerden birisi Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bir diğeri de hükümet kanadından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan oldu.

Her iki önemli konuk gezilerinin bir bölümünü Avanos`a ayırdı. Bayramın 2. günü bölgeye gelen orgeneral Özel, Göreme Açık Hava Müzesi gezisinin ardından Avanos`ta Güray Çömlekçilikte çanak yapımını izledi ve ustaların birbirinden güzel eserleri arasında müzeyi gezdi.

Necdet Özel Hacıbektaş ilçesine de giderek türbe ziyaretinde bulundu. Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Özel`in ziyaretlerine basın mensupları alınmazken Müze Müdürü Murat Gülyaz, Özel ve eşine rehberlik ederek Kapadokya bölgesinin tarihi ve coğrafi özellikleri hakkında bilgiler verdi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise bayramın 3. günü ailesi ile birlikte bölgeyi gezdikten sonra akşam saatlerinde Avanos`a geldi ve atölyelere gidip çanak yapımını izledi.

Çarşı ve Asma Köprü`yü de gezen Babacan siyasi bir gezi olmaması nedeniyle parti teşkilatından gelen davetleri de nazikçe geri çevirdi.

Babacan gezdiği yerlerde fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşların bu isteklerini geri çevirmedi. 

Orgeneral Özel`in bölge gezisinde çekilebilen neredeyse tek fotoğrafını ise Avanos fotoğraflarıyla tanıdığımız Mustafa Taşkın Hacıbektaş`ta çekti.

Konuklar sabah saatlerinde ise balonla gökyüzünden Kapadokya`nın muhteşem manzarasını izlemeyi ihmal etmedi. Kaynak: www.avanosgazetesi.com