Çavdar açıklamasında ?Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir.

Millet olarak, kültürümüzde önemli yer tutan ve Üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandili?nin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi, vazgeçilmez ve müstesna bir yeri vardır.

Hayatımızda müstesna bir yeri olan mübarek Regaib Kandiline ulaşmanın ve yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği bu kutsal gecede, yapılan tüm duaların kabul olmasını diliyorum.

Regaib Kandili Allah?ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Bütün İslam âlemi için iyi bir fırsat olan bu geceyi çok iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum.

Milletimizin kandil olarak adlandırdığı mübarek gün ve geceler, kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır.

Üç ayların ve geride bıraktığımız mübarek gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, İslam âleminin ve tüm Yazıhüyüklü hemşerilerimin Regaib kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayra vesile olmasını diliyorum? dedi.
Haber: Ali ÇAMUR