YENİ STAD PROJESİ İÇİN GERİYE SAYIM SÜRÜYOR

Nevşehir?e yıllardır sportif hem de çeşitli sosyal ve kültürel içerikli etkinliklerde hizmet veren Nevşehir Gazi Stadı yakın zamanda yeni yerine taşınacak. Yeni stat yapımı konusundaki proje çalışmalarının son aşamaya geldiği öğrenildi.

Nevşehir Belediyesinin gazi stadının bulunduğu alana talip olması üzerine başlayan girişimler doğrultusunda ilimize 10 bin kişilik yeni bir stat yapılması gündemde.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün üzerinde hassasiyetle durduğu çalışmanın önümüzdeki günlerde Nevşehir kamuoyuna da açıklanması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre yeni terminal yakınına inşa edilecek olan 10 bin kişilik yeni stat projesi için TOKİ devreye girmiş durumda. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte 5 bin kişi kapasiteli gazi stadının yerine söz konusu yeni alanda stat inşasına başlanacak yeni stat tamamlandıktan ve devir işlemleri yapıldıktan sonra gazi stadı yıkılacak. Yıkılacak olan gazi stadının yerine ise TOKİ tarafından konut mu, yoksa sosyal içerikli bir projenin mi yapılacağı ise henüz netlik kazanmış değil.