2.5 AYDA 100 ANALİZ YAPILDI

Nevşehir Ticaret Borsası bünyesinde faaliyet gösteren Toprak Analiz laboratuarına yılın ilk 2.5 aylık döneminde yaklaşık 100 analiz gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili edinilen bilgiye göre, Nevşehir Ticaret Borsası Bünyesinde faaliyet gösteren ve her geçen yıl Çiftçilerin daha fazla ilgi göstermeye başladıkları gözlenen toprak analiz laboratuarında toprak analizlerini olumsuz hava koşulları büyük ölçüde etkiledi.

Kar yağışıyla birlikte geçen yıla nazaran daha az analiz yaptıklarını belirten Laboratuar yetkilileri, Çiftçinin analiz sonucunda ekim yapmak istediği toprağın ekime uygun olup olmadığını öğrenmesinin yanında ne kadar gübre kullanması gerektiği gibi bilgileri de öğrenebildiğini belirttiler.

2012 Yılının ilk 2.5 aylık bölümünde 100 dolayında toprak analizi yaptıklarını belirten yetkililer, toprak analiz laboratuarına Nisan ayından itibaren ilginin daha da artmasını beklediklerini ifade ettiler.

Söz konusu analizlerin bir bölümünün devlet tarafından zorunlu kılınmasına karşın özellikle geçimini çiftçilikle elde eden üreticilerin son yıllarda toprak analizinin faydalarını dava iyi kavradıklarına işaret eden yetkililer, Nevşehir yöresi çiftçilerinde son birkaç yıl içerisinde toprak analizi bilincinin daha fazla yerleşmeye başladığına da dikkat çektiler.