Nar kasabasında geçtiğimiz 5 yıl içerisinde sosyal ve kültürel etkinliklerle dolu bir dönem geçirildiğine değinen Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, seçim atmosferinde şu ana kadar kapı kapı dolaşıp oy istemediğini, halkın 5 yıllık sürede yapılan çalışmalara yakından tanık olduğunu ve bu çalışmaları takdir edip etmeyeceğini de seçimde göstereceğini ifade etti.

Nar belediyesinin ekonomik açıdan sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve sürecin geçmişte yapılan yanlış uygulamaların da bir yansıması olduğunu kaydeden Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, belediye borçlarının % 70?lik bölümünün bu dönem içerisinde ödendiğine değindi.

Başkan Erdoğmuş, ?İnsanımız yaptığımız çalışmalarla bizi tanıyor. 2009 Yılından bu yana geçen 5 yıllık süreçte kasabamızda Nar belediyesi olarak önemli sosyal aktivitelere imza attık.

Sosyal belediyecilik anlamında kendimizi ispat ettik. Öğrencilerimize yönelik yapılan eğitime destek çalışmalarımız (Kırtasiye ve eğitim araç gereçleri yardımları) ile öğrencilerimizi uçağa bindirip eğlendirdik. Lunapark, sinema gibi etkinlikler de düzenleyerek geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel bir yaşam ortamı sunmanın gayreti içerisinde olduk.

Çocuk oyun parklarının inşa edilmesi, hanımlara yönelik etkinlikler düzenlendi. 450?ye insanımızı sinemaya götürdük. Kapı Kapı Dolaşıp Oy İstemedim. Yaptığımız hizmetler karşılığını bulsun diye.

Belediyemizde nakit para sıkıntısı olmasına rağmen 5 yıllık sürede tüm memurlarımızın ödemelerini yaptım. % 70?e yakın borç ödendi. Her ay 1,5 Milyon TL açık vardı. 2.2 Milyon lirayı Nar kasabamıza yatırsaydım Nar Paris olurdu.

Belediye gelirlerinin % 50?si personel gideri. Bu oran daha önce % 70 seviyelerinde idi. Bu durum geçmişteki yapının bozuk oluşundan kaynaklandı. Turizmin beldemizde gelişmesi için 20 yıl sonrasının meydan düzenlemesi yaptık.

Bu proje için 9 Mimar arkadaşımızla çalıştık. Proje 3 ayrı proje hazırlandı, halka sunuldu. Halkımız projelerden birini seçti. Allah?ın da izniyle Nar kasabamızın geleceğine ışık tutacak bir proje hazırladık. Kültürel manada önemli aktivitelere imza attık.

Ömer Döngeloğlu, Dursun Ali Erzincanlı?yı Nar kasabamızda ağırladık ve son derece büyük ilgi gören programlar yaptık.

Yemekli halkımızla istişare toplantıları düzenledik. Taziye evi Projemizi seçimden önce bitirmeye gayret ediyoruz. Misafirhanesi, sosyal üniteleri ile son derece önemli bir kazanım olacak.

Yeni dönemde önem verdiğimiz iki projemiz var. Bunlardan biri havuz başı düğün salonumuzu tamamlamak olacak. Bir diğeri ise Meydanlık projesini de tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. 500 Bin liralık projenin 100 Bin lirasını devletten alıyoruz.

Gerisini belediyemiz imkanlarıyla yapacağız. Tarımsal sulamada kullanılan suya düzen getirdik. Arıtma tesisindeki suyun tarımsal sulamada kullanılmasını düşünüyoruz.

Ancak bu konuda bazı endişelerimiz var. Araştırmalarımız sürüyor. Elde edilen su 3. kalite de bir su. Su uzun dönem kullanıldığında bir sağlık açısından bir sıkıntı oluşturur mu onu araştırıyoruz? diye konuştu.