MEDAŞ?TAN FATURA ÖDEME UYARISI 

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş, son günlerde yetkili olmayan kişilerce elektrik fatura tahsilatı yapıldığı ve tahsil edilen faturaların MEDAŞ sistemine iletilmediği için müşterilerinin borçlu göründükleri ve bu yüzden elektriklerinin kesilmesi ile karşı karşıya kaldıkları uyarısında bulundu. 

MEDAŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, fatura tahsilatlarının; anlaşmalı bankalar, PTT Şubeleri, MEDAŞ vezneleri ve MEDAŞ tarafından ?Tahsilat Yetki Belgesi? verilmiş bayiler tarafından yapıldığı, bu nedenle özellikle bayilere yapılan ödemelerde ?Tahsilat Yetki Belgesi?ne dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.. 

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına vatandaşların fatura ödemelerini yukarıda sayılan yerlere yapmaları ve korsan tahsilat yapan kişi ve kurumlara itibar etmemeleri gerektiği belirtilen açıklamada; MEDAŞ ile anlaşması bulunmamasına rağmen tahsilat yapan yerlerin en yakın MEDAŞ İşletmesi?ne haber verilmesi durumunda bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılması için Savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı uyarısı yapıldı.