SİVİL SAVUNMA EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Sağlık Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğinde, Nevşehir?de bulunan Kamu hastaneleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Sağlık Müdürlüğü personeline yönelik düzenlenen Sivil savunma eğitim ve tatbikatları tamamlandı.

Nevşehir Devlet Hastanesi, Ürgüp Devlet Hastanesi, Hacıbektaş İlçe Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Sağlık Müdürlüğü personelinin, Sivil savunma, afetler, yangın ve tahliye konularındaki bilgi ve becerilerini geliştirmek, olası bir afet durumunda basit korunma tedbirlerini öğrenmek amacı ile yapılan eğitim ve tatbikatlara çok sayıda sağlık personeli ile idareciler katıldı..

Nevşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü?nden Sivil Savunma Uzmanı Oğuz Doğan tarafından verilen eğitimde; çıkabilecek olası yangınların istenmeyen can ve mal kayıplarına yol açmaması, personelin yangın konusunda bilinçlendirilmesi ve yangın cihazlarının nasıl kullanılması gerektiği anlatıldı.

AFAD ekibi koordinesinde Hastane bahçelerinde gerçekleştirilen ve gerçeğini aratmayan  ?Yangın Söndürme Tatbikatları??nda ise, personele öncelikle araç, gereç, malzeme tanıtımı ve kullanma yöntemleri anlatıldı. Tatbikata katılarak deneyim kazanmaya çalışan sağlık personeli ile özel güvenlik personeli, olası çıkacak bir yangına nasıl müdahale edeceklerini, yangın tüpünün kullanımı ile Yangın söndürme tekniklerini uygulamalı olarak görme imkânı buldular.