İlk gün oynanan maçlarda çok zevkli ve çekişmeli maçlar oynandı. Toplam 5 takımın katıldığı maçlar Cuma gün sona erecek. U-11 Ligi maçlarının hepsi Gazi Stadında oynanıyor.



Yarı sahada yapılan maçlarda 2003-2004 doğumlu küçük sporcular oynayabiliyor. Maç 8 kişi ile oynanıyor ve 8 değişiklik yapılabiliyor.



Kız ve Erkek karışık olarak sahaya çıkılabilen ligde ilk gün oynanan maçlarda Nevşehir Diyanet spor rakibi Nevşehir Üniversite sporu 7-0 yenerek lige çok hızlı bir başlangıç yaptı ve liderlik koltuğuna oturdu.



Maçın ilk yarısı Diyanet spordan Göktuğ Yiğitarslan ve Kaptan Ahmet Cihat Özbek`in attığı gollerle 2-0  Diyanet sporun üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda da üstün oynayan Diyanet spor, Kaptan Ahmet Cihat Özbek 3 ve Göktuğ Yiğitarslanın 2 attığı gollerle maçı 7-0 kazanarak U-11 ligine çok iyi bir başlangıç yaptı.



Diyanet Sporda Kaptan Ahmet Cihat Özbek attığı gollerle ve oynadığı futbolla maçın yıldızı oldu.



Diğer forvet oyuncusu Göktuğ Yiğitarslanda ona eşlik etti ve skora3 gol atarak katkı yaptı. U-11 liginde oynanan diğer maçta ise Kapadokya Nevşehir Spor ile Ürgüp spor takımları karşılaştılar.



Çekişmeli geçen maçta ilk olarak dikkat çeken taraf Kapadokya Nevşehir Spor futbol takımı oyuncularının 5 tanesinin kız sporcu olmasıydı.



Mücadeleden Ürgüp Spor takımı 4-1 galip ayrıldı. Kapadokya Nevşehir Spor Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Mehmet Hemit yaptığı açıklamada



?Nasıl olsa bu futbol şenliği. Kız erkek karışık oynanabiliyor.



Bizde takımımızı oluştururken yetenekli kız sporcularımızı da kadromuza dâhil ettik ve bu futbol şenliğine renk kattığımızı düşünüyorum? dedi. Haber: Erdal KESİCİ