Nevşehir ve Kapadokya gerçekleştirilen turizm fuarlarında eskisinden daha iyi tanıtılıyor.

Şehrimiz ve Kapadokya bölgemizin tanıtım noktasındaki sıkıntısının giderilmesi husunda yerel basında bir çok haber yayınlandı. Yapılan haberlerde şehrin kalkınması ve bölgeye çekilecek turist sayısının artırılması yönünde yapılan birçok eleştiriyi dikkate alan Nevşehir Valisi İlhami Ataş ilgili kurum ve kuruluşları bir araya getirerek, konunun önemli olduğu ve bir dizi önlemler almamız gerektiğini beyan etmişti.

Nevşehir Valiliğine atandığı ilk günlerde şehrimizdeki yerel basınla bir araya gelerek konuyu gazetecilerle paylaşan Aktaş, basın olarak görülen eksiklikleri değerlendirdi. Gazetecilerin aktardığı en önemli sorunlardan birinin fuarlarda yapılan tanıtımların yaygın medyada da yer alması için yapılan çalışmaların eksik olduğu ve yerelden fuarlara götürülecek gazetecilerin olması gerektiği hususunu belirtmesiydi.  

Eksiklikler Gideriliyor

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş´ın konuyla alakalı yaptığı istişareler sonucunda aşağıdaki bir dizi önlemlerin alınması, birlik beraberliğin gerçekleştirilmesi huşunda ilk adımlar atıldı.

Vali Aktaş´ın başkanlığında; İlimiz Nevşehir´in tanıtım faaliyetleri kapsamında farklı Turizm sektör temsilcilerinin farklı tanıtım yolları kullanması yerine hep birlikte hareket ederek ortaya daha etkin ve güçlü  bir tanıtım gücü oluşturmak, İlimizin tanıtımı açısından daha faydalı olacağı düşüncesi ile Nevşehir Valiliği öncülüğünde; KAPHİB, Ahiler Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ürgüp, Göreme, Uçhisar, Çat, Kaymaklı Belediyeleri, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, THY Nevşehir Satış Müdürlüğü , KAPTİD, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası,Kapadokya TURSAB ve  Kısacası bütün kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve turizm sektör temsilcilerince ortak hareket ederek yurt içi ve yurt dışı tanıtımında örnek bir çalışmaya imza atarak 2018 yılında 21 adet yurt dışı fuara ve yurt içinde de İzmir Travel Turkey, İstanbul  Emitt, Ankara Travelexpo, Bursa Anadolu günleri, Van  Turizm Seyahat fuarına katılma ve yerel basınında bu fuarlara götürülmesi kararı almıştır.

Gazetecilerimiz turizm tanıtma fuarlarına katılıyor

Nevşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Bayram Ekici´de yaptığı açıklamada; gerçekleşek bu fuarlara da Nevşehir´deki yerel basından Gazeteciler Cemiyetlerinin görevlendireceği gazetecilerinde götürülmesi ve tanıtımın etkin şekilde yapılması yönünde karara varılması Kapadokya turizmi açısından önemli adımlardan biriydi. Hollanda turizm fuarına götürülecek gazeteciler için pasaportların yetişmemesi sebebiyle katılım sağlayamadık. Son yapılan İzmir Travel Turkey ve İstanbul Emitt fuarlarına gazetecilerin götürülmesi de bu konudaki eksikliğin giderilmesi için çok önemliydi. Yaptığı çalışmalardan ve öncülüğünden dolayı Nevşehir Valisi İlhami Aktaş´a teşekkür ederim dedi.

Bugün gelinen nokta ise dünya harikası olan Kapadokya´nın eskisine göre daha iyi tanıtılması sağlanarak turizm sektörünün canlandırılması sağlandı. Bundan sonra da ön görülen eksikliklerin giderilmesi ve tanıtımın etkin şekilde yapılması hususunda Turizm İl Müdürlüğü olmak üzere tüm kurum kuruluş ve STK´lar çalışmalarına devam etmektedir.