TÜRSAB Kapadokya Başkanı Talip Aldemir, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Kapadokya bölgesinde sıcak hava balon turlarının 1 Ekim tarihine kadar ertelenmesine tepki gösterdi.

TÜSAB Kapadokya BTK Başkanı Talip Aldemir, koronavirüs ile mücadele kapsamında daha önce 2 kez ertelenen balon uçuşlarının Türkiye’nin normalleşme sürecinde de iptal edilerek Ekim ayına kadar bölgede balon turlarının yapılmayacağının açıklanmasının üzerine tepki gösterdi.

Aldemir açıklamasında, “Balonsuz Kapadokya’nın denizsiz Antalya gibi olduğu yaşadığımız süreçte Kapadokya için bütün sektörler taşın altına elini koymalı. Uçuşların iptal edilmesini isteyen balon firmaları bu erteleme ile bölgedeki bütün sektörleri zarara uğratacaklar ve ciddi anlamda istihdamın negatif yönde etkilenmesini sağlayacaklar. Aslında bu iptal sonrasında kaybeden Kapadokya olacak.  Birçok rezervasyonlarımızda misafirlerin balonlar uçuyorsa gelelim dedikleri bu dönemde balon turlarının iptal edilmesi büyük bir kayıptır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yapılan bu uygulama Kapadokya turizmine vurulmuş büyük bir darbedir” dedi.