Gaznevi Camiinde düzenlenen programa İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, mahalle sakinleri kadın-erkek kalabalık cemaat topluluğu katıldı.

Okuyucu olarak ise; Ankara Kurtuluş Camii İmam Hatibi Mehmet Atıcı, Bursa Akşemsettin Camii İmam-Hatibi Yahya Çelik, Bursa Mimar Sinan Camii Müezzin-Kayyımı Faruk Duman ve İlimiz Merkez Nar Kasabası Afat Evler Camii Müezzin-Kayyımı Ömer Yiğit katıldılar.

Programda konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk;
?Soyu güzel, huyu güzel, boyu güzel, sözü güzel, özü güzel, yüzü güzel, sureti güzel, sireti güzel, sünneti güzel, daveti güzel, Adı güzel, kendi güzel Âlemlere rahmet Hz. Muhammed (S.A.V.)?in doğum günü. Bizler için bir bayram günüdür, düğün günüdür.

Bundan dolayı Allah?a sayısız, sonsuz hamd ediyor; Rasulün?e salât ve ediyor, programımıza katıldığınız için sizlere de cânu gönülden teşekkür ediyorum? dedi.


Akabinde ilimiz merkez Nar Kasabası Afat Evler Camii Müezzin-Kayyımı Ömer Yiğit, Bursa Mimar Sinan Camii Müezzin-Kayyımı Faruk Duman, Bursa Akşemsettin Camii İmam-Hatibi Yahya Çelik ve Ankara Kurtuluş Camii İmam Hatibi Mehmet Atıcı Kur?an-ı Kerim tilavet ettiler. Okuyucular adeta katılımcıların ruhunu okşadı.

Bursa Kestel ilçe Müftülüğü görevlisi Hasan Çakal tarafından yapılan dua ile birinci program sona erdi.

Programın ikinci bölümü isi ikindi namazı sonrası Merkez Sanayi Camiinde devam etti. Haber: Erdal KESİCİ