3. Uluslararası Suluboya Bienali 6 Mayıs 2014 Salı günü saat: 10.00?da Nevşehir HBV Üniversitesi sosyal tesisleri kubbe altında yapılacak. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Uluslararası Suluboya Derneği işbirliğiyle 3. Uluslararası ?Sanat Yoluyla Evrensel Sevgi? Suluboya Bienali 05-08 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenecek.

Sanat yoluyla farklı kültürlerden sanatçıların kaynaşması, bölgenin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunması, sanat eğitimi veren kurumlar arasında işbirliği ve dayanışmayı gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Bienal kapsamında Suluboya Yarışması düzenlenerek, yarışmaya 69 ülkeden toplam 697 ressam birer adet suluboya eseri ile katıldı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 91 ünlü ressamın jüri üyeliği yaptığı yarışmada; ulusal ve uluslararası kategoride ilk üç dereceye giren ve ulusal kategoride 19 yaş altı katılımcılar arasından seçilen bir suluboya çalışması ?Lise Jüri Teşvik Ödülü?ne layık görüldü.

Uluslararası kategoride ilk üç derece Çinli sanatçılar tarafından paylaşılırken 1. Li Jia, 2. Li Ci
hao ve 3. Cai Ya Ming oldu. Ulusal kategoride ilk üç dereceye layık görülen eser sahipleri ise 1. Murat Bakır 2. Aslıgül Demirel 3. Naile Ayar oldu.

Ulusal kategoride ?Lise Jüri Teşvik Ödülü?nü ise Muzaffer Tepekule kazandı. Dünya suluboya sanatının başarılı sanatçılarını, genç sanatçı adaylarıyla bir araya getirecek olan organizasyon toplam 4 gün sürecek.

05-08 Mayıs 2014 tarihlerinde NEÜ Tafana Sosyal Tesislerinde düzenlenecek olan etkinlikte; ödül töreni, Bienal resepsiyonu ve Bienal kapsamında düzenlenen yarışmada derece alan sanatçıların eserlerinin de yer aldığı uluslararası suluboya sergisi yapılacak.

Sanatçılar canlı performans çalışmaları yapacak, panel ve söyleşiler düzenlenecek, profesyonel sanatçılar genç sanatçı adaylarıyla bilgi ve birikimlerini paylaşacaklar. Yıllar boyu farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kapadokya bölgesi, Bienale katılan sanatçılarla gezilecek ve açık havada bölgenin eşsiz güzelliklerini resmedecekler.

?Sanat Yoluyla Evrensel Sevgi? sloganını benimsenirken proje, dünya barışına ve ülkemizin tanıtımına katkı sağladığı gibi dünya suluboya sanatına da önderlik ve ev sahipliği yapacak.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Türkiye ve Kapadokya?nın hem sanatsal hem kültürel tanıtımı açısından önderlik yaparak önemli bir katkı sağlıyor.
Haber: Erdal KESİCİ