Okulların açılışının 28 Eylül´e ertelenmesinin turizmcileri sevindirdiğini ifade eden Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, “Turizm meslek grupları olarak araya Kurban Bayramı tatilinin girmesi ile hem öğrencilere eziyet olmaması hem de turizm sezonunu bölmemesi açısından böyle bir talepte bulunmuştuk. Hükümetimiz bu yönde bir karar verdi, turizmcilerin yüzünü güldürdü” dedi.

Tatil süresinin uzamasının Kapadokya´nın yüksek sezonuna denk geldiğini kaydeden Dinler, “Eylül Kapadokya´nın çok yoğun olduğu bir dönem. Yerli misafirlerimiz planlamalarını çok önceden yapmalı. Çünkü son dakikaya bırakılırsa yer bulamama sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirler” uyarısında bulundu.

Kapadokya´da her bütçeye uygun otel olduğunu ve sonbahar aylarında her türlü aktivitenin yapılabileceğinin altını çizen Dinler, “Kapadokya´da havanın ılıman olduğu sonbahar ve ilkbahar ayları turistin en yoğun olduğu dönemler.

Havalar sıcak olmadığı için turistler çok rahat bir şekilde trekking yapıp at, ATV turu yapabilirler. Aynı zamanda eylül ayı balon uçuşları için çok elverişli, iptal sayısının en az olduğu aylardan bir tanesi. Kapadokya´da otel fiyatları 50 TL´den başlayıp 1000 Euro´ya kadar çıkar. Her bütçeye uygun otel var. Bu fırsat döneminde yerli misafirlerimizi mutlaka Kapadokya´ya bekliyoruz. Çünkü eylül ayı Kapadokya´nın en güzel zamanı” diye konuştu.

Çinlilerin de Kapadokya´ya gelmeye başladığını vurgulayan Dinler, “Yaşanan olaylara bağlı olarak Kapadokya´da gerileme var. Ama bölgemizde bir kriz yok. Eylül, ekim, kasım ayları için şuan gayet iyi rezervasyonlar geliyor. Çin´deki olumsuz hava kaybolmuş gibi görünüyor. Aynı zamanda ekimin ilk haftası Çin resmi tatil dönemi ve eylül ayından itibaren gelmeye başlıyorlar. Bunun için yerli misafirlerin rezervasyon konusunda dikkat etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Haber: Alpaslan Körükcü