Kapadokya Turistik İşletmeciler ve Oteller Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı nedeniyle otellerde beklediklerinin üstünde bir doluluk oranı olduğunu belirterek, Kurban Bayramında 9 günlük tatile Kapadokyalı turizmciler olarak karşı çıktıklarını söyledi. 

Dinler, “Şimdi bu Ramazan Bayramı tatili hepinizin bildiği üzere 9 gün olarak açıldı. 9 günlük böyle uzun tatiller bizim Kapadokya´nın çok lehine olan tatiller değil. Genelde bu tür uzun tatillerde insanlarımız sahil bölgelerini tercih ediyor. Fakat bir hareketlilik sağladığı kesin. Ortalama doluluk oranlarımız yüzde 25-30 civarındayken, bayramla beraber bir hareketlenme oldu. Yerli turistlerin katkısıyla yaklaşık yüzde 65-70 civarında bir doluluk bekliyoruz. Gerçekçi olmak gerekirse biz bu bayramda da bu oranda bir talep tahmin etmiyorduk. Çünkü başında dediğim gibi 9 günlük bir tatilde insanlar sahili tercih edecekti. Havalar sıcak ve denize girmelik havalar. O yüzden aslına bakarsanız çok büyük beklentimiz yoktu. Ama yine de ulaştığımız rakamlarda bayram dönemi için şuana kadar şikayetçi değiliz” diye konuştu. 

“Kurban Bayramında 9 gün tatil istemiyoruz”

Kurban Bayramında verilecek olan 9 günlük tatili de, sahil kentlerinin işine yarayacağı için istemediklerini belirten KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, “Hükümetten öyle bir açıklama geldi. 9 gün Kurban Bayramı tatili planlanıyor diye. Biz tabi ki Kapadokyalı turizmciler olarak bölgemizi düşündüğümüz için buna karşıyız. Çünkü 9 gün tatil olduğu için yine aynı şekilde burası gibi kültür turlar tercih edilmeyecek. Ve insanlar sahil turizmine gidecekler. O yüzden biz Kapadokyalı turizmciler adına kesinlikle 9 günlük tatilden yana değiliz.” ifadelerini kullandı.