Defterdarlık çalışanları, ilk olarak valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı?na çelenk bıraktı. Buradaki törene Defterdar Hatice İşcen Ercoşman, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, NESOB Başkanı İsmail Ördü, defterdarlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı?nın okunmasının ardından Vali Mehmet Ceylan ziyaret edildi. Ziyarete, Defterdar Hatice İşcen Ercoşman, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, NESOB Başkanı İsmail Ördü katıldı.

Ziyarette konuşan Ercoşman, vergi haftasının amacının vergi bilinçlendirme konusunda toplumsal bilinçlendirme yaratılabilmesi, ağaç yaş iken eğilir atasözü doğrultusunda yarının büyükleri çocuklara şimdiden verginin önemi anlatılarak bilincin şimdiden aşılanması, kayıt dışının kayıt altına alınması olduğunu belirterek, Nevşehir?de 20 bin 202 mükellefe hizmet verildiğini ve 2014 yılında bütün faaliyetlerde 556 milyon 560 bin lira bütçe geliri tahakkuk ettiğini, bu gelirin 343 milyon 403 bin lirasının tahsil edildiğini, bununda yüzde 62?ye tekabül ettiğini söyledi.

Vali Ceylan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?Vergi ve vergilendirme devletin en temel fonksiyonlarından birisi. O devletin çalışabilmesi, hizmet üretebilmesi ve devlet olabilmesi için en önemli görevlerden birisi de toplum olarak üzerimize düşen vergi borcunu en iyi şekilde yerine getirmek ve devletin çarklarının dönmesine vesile olmak. Burada hem maliye teşkilatımıza hem de esnaf, odalar ve işadamlarının kazançlarının vergisini vermek yükümlülüğündeki bilinçli çalışmaya bağlı.

İlimizde vergi oranlarındaki vergilendirilen miktarların tahsilinde yükselme var. Bu bizi mutlu diyor. Hem gelecek nesillerin bilinçlendirilmesine vesile olacak hem de halkımıza yapılan hizmetlerin kaynağının nereden geldiğinin bilinmesine vesile olacaktır? dedi.
Haber: Alpaslan Körükcü