Ekici, müdür vekili olarak görev yaptığı sürelerde turizmdeki değişimlerin sinyalini verdi. Hem kurum içinde hem de kurum dışındaki turizm paydaşları ve basın mensuplarıyla kurumun ilişkilerini düzelten Ekici, dönemin İl Müdürü Birsöz’ün emekli olmasıyla ipleri eline aldı. Ekici, ilk olarak bölgede faaliyet gösteren turizmcilerle kurumun ilişkilerini hiç olmadığı kadar iyileştirdi. Kurumun her alanda ilişkilerini iyileştiren Ekici, Kapadokya turizmi için de kolları sıvadı. Turizm alanlarında meydana gelen asayiş olaylarını en aza indirmek isteyen Ekici, Nevşehir Valiliği ile birlikte çalışma başlattı. Yürüyüş yapılan vadilerde güvenliği sağlamak için vadi giriş ve çıkışlarında 10 ayrı bölgeye 30 adet MOBESE kamerası kuruldu. Turizm çeşitliliğini artırmak adına proje çalışmaları yapan Ekici, 3D mapping uygulamasını bölgeye getirdi. Kapadokya bölgesinde eksikliği yaşanan gece aktivitelerine yeni bir alternatif sunmak için, 3D mapping uygulamasının başlatılması için çalışan Ekici, dünyanın oluşumundan Kapadokya'nın oluşumuna kadar geçen jeolojik süreç ile Kapadokya'da yaşamış olan medeniyetlerin kronolojik sırayla, Zelve Açık Hava Müzesinde anlatıldığı, film tadındaki ses ve ışık gösterisi Kapadokya'ya kazandırıldı. Proje ile bakanlığa da ek gelir sağlandı.

Kapadokya Kaya Müzesi hayata geçiyor

Bölgeye önemli bir katkı sağlayacağı düşünülen Kapadokya Kaya Müzesi de Ekici döneminde hayata geçiyor. Avanos'ta bulunan kaya kütlesinin bir kaya oyma müze olarak değerlendirilmesi fikri, 2010 yılında ortaya atılmıştı ancak herhangi bir gelişme yaşanmamıştı. Ekici döneminde fikrin projelendirme çalışması tamamlanmış, 2015 yılında teşhir-tanzim proje ödeneğinin aktarılması sağlanmış, proje ihalesi gerçekleştirilmiş ve ihalesi de yapılarak sonuçlandırılmıştı. Müzenin 2019 yılı içerisinde açılması planlanıyor. Kapadokya Kaya Müzesi, etrafındaki peri bacaları, üzerindeki endemik bitkileri, jeolojik yapısı ve kaya oyma sergi alanı ve teşhir tanzimi ile dünyada bir ilk olacak.

Kapadokya turizm fuarlarında müdürlükle temsil ediliyor

Bölgenin tanıtımı noktasında da elini taşın altına koyan Ekici, turizm fuarlarının neredeyse tamamına katılıyor. Daha önce İl Kültür ve Turizm Müdürünün olmadığı fuarlarda Ekici, bölgenin tanıtımı için bizzat bulunuyor. Metinlerini kendisinin yazdığı broşürler bakanlık tarafından basılarak yurt içi ve yurt dışında dağıtımı yapıldı. Yerli turizmi canlandırmak ve bölge tanıtımını daha geniş kitlelere ulaştırmak için "tanıtım tırı” projesi de yine Ekici döneminde hayata geçirildi ve 15 ili ziyaret ederek Kapadokya’nın tanıtımı yapıldı.

Bölgeyi yerli turist ayakta tuttu

Ülkemizin 2016 yılında yaşadığı çeşitli olaylar nedeniyle Kapadokya’ya gelen turist sayısının 1 milyon 500 bin civarına düşmesiyle turizmcileri zor günlerden kurtarmak için harekete geçilmiş, sektör ve kamu işbirliği ile yapılan yoğun tanıtım sonucunda 2017 yılında gelen turist sayısı 2milyon 150 bin, 2018 yılında da tüm zamanların rekoru kırılarak 3 milyona ulaştı. Ekici, ATV ve jeep turlarını belli bir disiplin altına alınarak sportif faaliyet kapsamında hizmet vermelerini sağladı. Bölgenin kapasitesi dikkate alınarak belli sayıda ATV ve jeep için belge verilerek hem kaçak ATV turlarının düzenlenmesi hem de belirlenen güzergahlarda faaliyet göstermeleri sağlandı. Ekici döneminde yapımına başlanan Özkanak başta olmak üzere Kaymaklı, Tatlarin, Mazı yeraltı şehirleri çevre düzenlemeleri tamamlandı.  Yine Paşabağları Örenyeri çevre düzenlemesi tamamlandı. Yeni satış noktaları 1 Ocak’ta hizmete açılacak. Ekici, Nevşehir’e ilk defa gezici kütüphaneyi de getirdi. Gezici kütüphane ile en uzak köylere dahi hizmet verilmeye başlandı.

İlk kez çocuk şenliği yapıldı

TRT tarafından düzenlenen 39. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği 2017 yılında ilk kez Nevşehir Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocuklar Kapadokya’yı da gezdi. Şenlik Nevşehir’i ulusal ve uluslararası mecrada tanıttı. Nevşehir Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde de büyükelçileri Kapadokya’da misafir ederek bölgenin tanıtımı noktasında önemli bir çalışma yaptı. Devlet Senfoni Orkestrası, Zelve Paşabağları’nda ücretsiz halk konseri düzenledi. Etkinlik katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.