KAPADOKYADA BALAYI TURİZMİ

Türkiye?nin en önemli kültür turizmi merkezlerinin başında gelen Kapadokya?da turizmciler son yıllarda balayı turizmine de ağırlık veriyor.

Kayadan oyma peribacaları, yer altı kentleri, kilise ve Şapelleri, doğa harikası ilginç yeryüzü oluşumları ile ünlü Kapadokya bölgesinin yeni evli çiftlerin balayı geçirmesi için oldukça uygun bir bölge olduğunu keşfeden ve son yıllarda buna yönelik turlara ağırlık veren bölge turizmcileri yeni evli çiftlere de yepyeni bir alternatif balayı imkanı sunuyor.

Pencereden bakınca Kapadokya`nın bütün güzelliklerinin görülebileceği butik oteller ise bölgedeki balayı turizmi alternatifinin en tercih edilen mekanlarının başında geliyor.

Kapadokya bölgesine has üzümlerden yapılmış olan şarapların da ikram edildiği alternatif turizm anlayışı özellikle tarihe ve doğaya ilgi duyan yeni evli çiftlerin ilgisini görmeye başlamış durumda.

Kaya odaların, yazları serin ve kışları sıcak oluşu bu turizm hareketliliğinin bir diğer yönünü oluşturuyor. Gürültüden tamamen uzak, doğanın tamamen içerisinde yer alan butik otellerin hizmet kalitesinin son yıllarda artışı ise yeni evli çiftlerin bölgede balayını geçirmelerine önemli bir cazibe katıyor.

Standard odalar da duşakabin, jakuzi, Şömine ile romantizm yaşamaya uygun bir ortamı elde eden yeni çiftler televizyon bulunmayan odalarda kendilerine uzun vakitler ayırabiliyor.

3 gece üzerinden programlanan Kapadokya bölgesindeki balayı için çiftler 400 ile 500 Euro arasında bir ücret ödemek durumundalar.