Nevşehir?in Derinkuyu ilçesinde geçtiğimiz hafta sonu trafik cezasına itiraz eden şahısların darp edildikleri iddiasıyla ilgili olarak Derinkuyu CHP İlçe Başkanı Zeki Şener Taşkesen bir açıklamada buldu.

CHP İlçe Başkanı Zeki Şener Taşkesen açıklamasında ?Bilindiği üzere 11 Temmuz Cuma günü ilçemizde iki kardeş emniyet görevlileri tarafından emniyete elleri kelepçeli olarak getirildikten bir müddet sonra yine emniyet tarafından çağrılan ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesine gönderilmişlerdir.

Kardeşlerden birisi beyin kanaması teşhisiyle ameliyata alınmıştır. Halen hastanede olup durumu ciddiyetini korumaktadır. Bu olayı kınıyoruz.

Toplumsal adaletsizlik ve eşitsizliklerin had safhaya ulaştığı ülkemizde son zamanlarda polis şiddeti sonucu böyle vahim tablolar ortaya çıkmaktadır. İktidardan aldıkları övgü ve pohpohlarla hukukun kendilerine verdiği görev ve yetkilerin dışına çıkmaktadırlar.

Elbette teşkilatın hepsini aynı kategoriye koymak haksızlık olur. Polislik mesleği; vatandaşa hakaret etme, adam dövme, hastanelik etme, komaya sokma mesleği değildir.

Emniyet teşkilatı infaz kurumu olamaz. Ama maalesef polis yargının yetkilerini kullanır hale getirilmiştir. Şiddeti uygulayan kadar uygulatan bir zihniyetle de karşı karşıyayız.

Polisler kendilerini denetim dışı görme noktasına getirilmişlerdir. Bu olayları kimse münferit hadiseler diye geçiştirmemelidir. Ayağı takıldı, düştü, kafasını duvara çarptı gibi söylemleri kimseye yutturamazsınız.

Elleri kelepçeli olarak emniyete getirilen bir kişinin yine emniyetten hastaneye gönderilmesini nasıl izah edebilirsiniz?

Geçmişte de yaşanan bu tür olaylar hiyerarşik yapı içerisinde kapatıldı, örtbas edildi. Bizler bu olayda da aynı endişeleri taşımaktayız.

Yine de her şeye rağmen halkımızı sağduyuya davet ediyoruz. Bizler CHP Derinkuyu İlçe Yönetimi olarak bu vahim ve kabul edilemez olayın yakın takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Şaban Tunca kardeşimize ve ailesine geçmiş olsun diyor, kendisinin biran önce sağlığına kavuşup aramıza katılmasını temenni ediyoruz? diye konuştu. Haber: Erdal Kesici