Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, turistlerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda ve turistik tesislerde koronavirüse karşı dezenfekte çalışması yapılıyor.

Ürgüp Belediyesi ekipleri Üç Güzeller Mevkisindeki peribacalarının çevresinde bulunan seyir ve gezinti alanlarında riski ortadan kaldırmak için dezenfekte çalışması yaptı.

Bölgede yerli ve yabancı turistlerin konakladığı tesislerde de dezenfekte ve hijyene yönelik çalışmalar titizlikle yapılıyor.

Turizm Otel Yöneticiler Derneği (TUROYD) İç Anadolu Bölge Yürütme Kurulu Nevşehir İl Temsilcisi Nazif Demir, yaptığı açıklamada, Türkiye’deki turistlere yönelik otel ve diğer konaklama tesislerinin Avrupa standartlarının üzerinde hizmet sunduğunu, hali hazırda özel önem verilen hijyen konusundaki titizliğin artırıldığını ifade etti.

“Avrupa ile kıyaslanamayacak kadar titiz ve özveriliyiz”

Türkiye’nin en az risk bulunan ve güvenle seyahat edilebilir ülkeler arasında üst sıralarda yer aldığını kaydeden Demir, “Tüm dünyayı etkisi altına alan bir virüsle mücadele ediliyor. Türkiye olarak çok şanslıyız. Ciddi bir sorun yaşamamaktayız. Ama oluşmaması için her bireyin üzerine düşen görevi yerine getirmesi açısından otelimizde personellerimize gerekli eğitimler verildi. Tek kullanımlık malzemeler kullanıyoruz. Tüm temas edilen yüzeyleri dezenfekte edip önlemler alıyoruz. Bireysel olarak tüm çalışanlarımız el yıkamadan eldiven kullanımına kadar dikkat etmekte. Türkiye bu konuda çok bilinçli davranıyor. Özellikle otelcilik sektöründe kişisel temizlik çok ön planda tutuluyor. Yıllardır zaten titiz davranıyorduk şimdi biraz daha dikkatli oluyoruz. Avrupa ile kıyaslanamayacak kadar titiz ve özverili olarak hizmet veriyoruz.” diye konuştu.

Bölgedeki bir otelin sorumlusu Sonay Kuyucu da yabancı turistlere hizmet sunan tesislerinde genellikle kullan-at malzemeler kullandıklarını söyledi.

“Hijyen her zaman önceliğimiz olmuştur”

Odalarda ve tüm kullanım alanlarında dezenfekte çalışması yaptıklarını anlatan Kuyucu, “Hijyen her zaman ve her koşulda önceliğimiz olmuştur. Personelimiz bu konuda bilinçli ve eğitimlidir. Misafirlerimiz odadan çıktıktan sonra her türlü hijyen koşullarına uygun olarak odalarımız temizlenmekte ve tek kullanımlık malzemeler yenileri ile değiştirilmekte. Koronavirüsle dünya üç aydır mücadele etmekte. Türkiye risksiz ülkeler arasında olduğu için herhangi bir endişe duymuyoruz.” dedi.