Dedeman Otel´de gerçekleştirilen toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokçevik, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Vekili Fevzi Pamukçuoğlu, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, STK temsilcileri ve turizmciler katıldı.

 Çalıştayda konuşan Dursun, bölgelerdeki sorunları kaynaklarından öğrenmek için çalıştaylar düzenlediklerini belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak ülkenin turizm politikalarının belirlenmesi ve bu belirlenen politikanın bölgelere göre uygulanması, bölgelerdeki sorunların yerinde görülmesi, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması bizim en önemli temel görevlerimizden ve çalışma planlarımızdan bir tanesi” dedi.

 Dursun, “Bu çalıştayları yaparken Kültür ve Turizmi Bakanlığın isminde olduğu gibi birbirinden ayırmamaya çalışıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak turizm altyapısını incelerken aynı zamanda bizim temel sorumluluğumuz olan milli kültürü, oradaki yapısını, durumunu, tahribatına karşı alınacak önlemleri kendimize bir vazife olarak görüyoruz. Bu olayın çok ciddi bir tarafı. Şehir ve insan başlıklı bir proje geliştirdik. Bu projeyi bu turizm çalıştaylarında da değerlendiriyoruz” diye konuştu.

 Dursun, turizmin milli gelire katkı sağlayan önemli bir sektör olduğunu ifade ederek, “Bu sektörün aksaması, bu sektörün hızını kaybetmesi bile bizim açımızdan çok ciddi bir risk. Bunun farkındayız ve bu konuda çalışmalar içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

 Vali Ceylan da, Nevşehir´in sadece kültür turizmi açısından değil, inanç ve sağlık turizmi açısından da önemli bir yer olduğunu vurgulayarak, “Nevşehir bölgesi turizm açısından hem Türkiye´nin hem de dünyanın önemli destinasyonlarından birisi.

Özellikle peribacaları, yeraltı şehirleri ve kiliseleri ile Kapadokya bölgesi hem yerli hem yabancı turistlerin çok önemsediği dünyanın görülmesi gereken en önemli bölgelerinden birisi. Ama Nevşehir sadece Kapadokya bölgesinden ibaret değil. Bunun yanında inanç turizmi merkezi konumunda da.

Özellikle Hacıbektaş ilçesindeki Hacı Bektaş Veli Türbesi inanç turizmin başında yer alıyor. Diğer taraftan Kozaklı ilçemizdeki termal turizm de önemli bir yere sahip. Bu açıdan baktığımızda da yılda yaklaşık 3 milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bir şehirdir” şeklinde konuştu.

 Eksikliklerin bu çalıştaylarla ele alınıp değerlendirileceğini belirten Ceylan, “Ortaya çıkan sonuçların bölgeye ve turizme katkı sağlayacağına inancımız tam. Ayrıca ele alınan konuların önümüzdeki yıllara olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 Toplantıda daha sonra soru cevap kısmına geçildi. Haber: Alpaslan Körükcü