Burdur´da özel bir şirket tarafından yapılacak balon turları bayram sonrası başlayacak.

Denizli´nin Pamukkale ilçesinde ise balon turları 2014´ten bu yana THK tarafından düzenleniyor.

Balonculuk için uygun hava şartları yanında balona binenlere izletilebilecek manzara olması ve o yöreye balona binecek turistlerin gelmesi gerekiyor.

Etkin bir şekilde uçmak için balonun ihtiyacı olan şey değişmeyen sakin rüzgârdır. Ve bu rüzgârların en iyi bulunduğu zamanlar gün doğumunu takip eden saatlerdir. Çünkü balonun havayla hareketinde, havanın durumu uçuşun yapılıp yapılmamasının kararlaştırılmasında cok önemli bir rol oynar. Pilot, kalkış alanı seçiminde rüzgârın yönü doğrultusunda uygun bir yer seçer.

 Balonlarda; uzun ömürlü, direnme gücü yüksek şerit şeklinde perde dokumalar ve paslanmaz çelikten yapılmış halatlar kullanılır. Sepetler ise geleneksel tarzda hasırdan yapılır.

Kapadokya Bölgesi´nde 1991´de Türk Hava Kurumu ile başlayıp 2006´da diğer işletmelerin açılmasıyla ivme kazanan ve bir uçuşun 90 ile 250 avro arasında değiştiği sıcak hava balonculuğu bölgenin katma değeri yüksek ekonomik getiri kaynaklarından birisidir ve şu anda 25 adet balon işletmesi 180 balon ile ilimizde turistlere hizmet veriyor.