Rusya´da ağır işlerde çalışan işçilerin yıllık 15 günlük termal tatil haklarını Türkiye´de kullanmaları için protokol yapılacağı bildirildi.

Termal Sağlık ve Turizm Derneğinden (TESTUD) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye´nin önemli kaplıca turizmi merkezlerinden Nevşehir´in Kozaklı ilçesinde, dernek başkanı Yavuz Yılık, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ve turizmcilerin katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş´un, "cari açığın ilacının turizmde olduğu ve turist sayısının en kısa sürede 50 milyona çıkarılması gerektiği" yönündeki açıklamalarının hatırlatıldığı toplantıda, Rusya´da bu anlamda büyük bir potansiyel olduğu vurgulandı.

TESTUD Başkanı Yılık, toplantıda yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmenin önemine işaret ederek, her yıl gelen 5 milyon Rus turist sayısını, termal turizmle 7 milyona çıkarmanın mümkün olduğunu belirtti.

Rusya´da son 2 ayda yaptıkları temaslardan beklentilerinin üzerinde sonuç aldıklarını ifade eden Yılık, şunları kaydetti:

"Ülkemizin termal kaynaklarını yabancılara, özellikle de potansiyeli olan ülke turistlerine tanıtmak için gece-gündüz yürüttüğümüz çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. İlgili bakanlık yetkililerinin de verdiği tam destekle, Rusya Sağlık Turizm Derneği ile 15 Temmuz – 8 Eylül tarihleri arasında 3 heyetle Rusya´da, özellikle dev sanayi tesislerinin bulunduğu Sibirya bölgesindeki 7 şehirde çalışanların termal tatillerini ülkemizde gerçekleştirmeleri için protokol yapacağız. Görüşmeye Türkiye´den pek çok dernek, sivil toplum örgütü ve otel sorumluları katılacak. Öncesinde ise 14 Mayıs´ta Rus konukları biz ağırlayacağız. Rusya´da ağır işlerde çalışan işçilerin, yıllık 15 günlük termal tatillerini Türkiye´de geçirmesi bize çok önemli turizm kaynağı olmasının yanı sıra cari açığın kapatılmasında da en büyük kaynaklardan biri olacak. Tahminlerimize göre, yıllık 2 milyon Rus turisti termal kaynaklarımıza çekebileceğiz. Şu an termal tesislerimizde, yıllık sadece 60 bin turist olduğunu düşünürsek, bu girişimimiz sektörde devrim etkisi yaratacak. Sibirya´nın soğuğundan bizim şifa dağıtan sımsıcak sularımıza girecekler, ülkemizde termal turizm yatırımlarının katlanmasına katkı sağlayacaklar."