Türkiye?nin gözbebeği konumunda olan ve sıcak hava balonculuğunun yoğun olarak yapıldığı Kapadokya bölgesinde, havalanan çok sayıda balonun sepetine, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türk bayrağı asıldı.

Kapadokya`nın önemli merkezlerinden biri olan Göreme beldesinden havalanan ve turistlerin büyük ilgi gösterdiği sıcak hava balonları, Türk bayrakları ile gökyüzünde süzüldü.

Turistler, güneşin doğuşuyla başlayan ve yaklaşık 1 saat süren uçuşta, peribacalarının arasından süzülerek, hem yörenin doğal güzelliklerini izlemenin keyfini yaşadı hem de çocukların bayramına eşlik etti.

Sıcak hava balonu pilotu Memiş Kağan Altınsoy, yaptığı açıklamada, rutin balon uçuşlarını bugün de gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugünün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması ve Atatürk`ün tüm dünya çocuklarına armağanı olması nedeniyle ayrı bir önemi var.

Bizler de balon firmaları olarak bu anlamlı günde şanlı Türk bayrağımızı balon sepetlerine takarak uçuşlarımızı gerçekleştirdik" diye konuştu. 
Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ