Türkiye’deki turizm mezun derneklerinin bir araya gelmesi ile tüm turizm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu mezunlarının mesleki ve sosyal yaşamlarına fayda sağlayacak faaliyetlerde bulunmak, turizm mezunlarını kapsayacak bir meslek yasasının hayata geçmesi için çalışmak ve mezunların faydasına projeler üretmek amacıyla Türkiye Turizm Mezunları Federasyonu (TURMEFED) kurulmasında başvuru aşamasına gelindi.

Turizm eğitimi veren köklü üniversitelerin fakülte ve yüksekokul mezun dernekleri Antalya’da 28 Mayıs’ta tarihinde Ramada Resort Side Otelde bir araya geldi.

Toplantıya; AKÜTURMED adına yönetim kurulu başkanı Doç. Dr. Hüseyin Pamukçu, ATİOYOMED adına yönetim kurulu başkanı Erdoğan Özkan, ATMED adına yönetim kurulu başkanı Soner İnal, BTİOYOMD adına yönetim kurulu başkanı Feridun Ergün, ÇATİOD adına yönetim kurulu başkanı Yusuf Kayaalp, ERTUMED adına yönetim kurulu başkanı Furkan Mustafa Onursoy, METİOD adına yönetim kurulu başkanı Erdem Daşcı, NEVTİM adına yönetim kurulu başkan yardımcısı Metin Peltek, SATUMED adına yönetim kurulu başkanı Gülazem Berk ve Ticaret Turizm Mezunları Derneği adına yönetim kurulu başkanı Tarhan Özkaya katıldı.

Merkezi Antalya’da olacak federasyonun resmi kuruluş işlemleri ile ilgili son adımlar atıldı. Kuruluş sürecinde federasyonun geçici yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.

Başkan: Öğr. Gör. Erdem Daşcı                                

Başkan Yardımcısı: Erdoğan Özkan

Sekreter: Doç. Dr. Hüseyin Pamukçu                    

Sayman: Feridun Ergün

Üye: Soner İnal