Halen bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısının belirlenmesinde bile çelişkiler olduğunu dile getiren CHP Nevşehir Milletvekili aday adayı Aydemir, Antalya uçak seferlerinin düzenlenmesi ve merkezde Kale ve çevresindeki yer altı yerleşiminin turizme kazandırılması konusundaki belirsizliklerin de yöre turizmi açısından büyük bir olumsuzluk olarak öne çıktığını dile getirdi.

Aydemir, ?Nevşehir in olmazsa olmazlardan olan ve birinci önceliğimiz olması gereken turizm hak ettiği yere bir türlü getirilememiştir. Kapadokya bölgesi sözde Türkiye?nin en önemli turizm merkezlerinden biri.

Ancak yıllardır bölgeye gelen turist sayısı bile tam olarak tespit edilememiştir. Zira müze kart uygulaması ile birlikte bölgeye gelen turistin tek biletle birçok ören yerini gezdiği biliniyor. Ama her girdiği ören yerinde ayrı ayrı sayılması bölgeye gelen turist sayısının tam olarak bilinmesini olanaksız kılıyor.

Bölge turizminin en büyük sorunlarından biri de uçak seferlerinin halen sadece İstanbul ile sınırlı kalması. Türkiye turizminin lokomotifi durumundaki Antalya uçak seferlerinin Nisan ayında başlayacağı belirtiliyor ancak kiralanması gündemde bulunan Kapadokya havalimanında yeni işletmecinin bu yeni uçak seferlerine nasıl bakacağı belli bile değil. Turizm konusu denince yıllardır 1.8 olarak belirtilen geceleme oranının artırılamaması da dikkat çekici diğer bir olumsuzluk.

Bütün bunların yanı sıra bölgede turizmin Ürgüp, Göreme, Avanos, Çavuşin, Paşa bağı, Uçhisar, Derinkuyu ve Kaymaklı gibi merkezlerde ağırlık kazanması, İl merkezinin turizmin T sinden yararlanamaması oldukça üzücü.

Kale ve civarında yapılan kentsel dönüşüm uygulaması ile şehrin tarihi ve kültürel dokusunun adeta darmadağın edilmiş olması da son yıllarda sıkça dillendirilen turizmdeki olumsuzluklar zinciri arasında yer almaktadır? diye konuştu.