Kapadokya`da 3 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirilen Vadi Golfu Turnuvası, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye`nin en önemli golf turizm acentelerinden BenTour, İndigo Turizm ve Kapadokya`daki Museum Hotel`in işbirliğiyle düzenlendi.

İsviçre`den çok sayıda golf yazarının katıldığı turnuva, Nevşehir merkeze bağlı Uçhisar beldesindeki Beyaz Vadi`de yapıldı.

Kapadokya bölgesinin doğal ortamında, doğal sahalarda gerçekleştirilen ve İsviçreli golf yazarlarının birbirleriyle yarıştığı turnuvada delik yerine netler kullanıldı.

Turnuvanın yapıldığı vadinin ve oyun sahalarının oldukça geniş bir alanda olması nedeniyle sporcular ulaşımı kimi zaman atlarla yaptı.

Turnuvayı organize eden İndigo Turizm Sahibi Ömer Tosun, vadi golfünü Kapadokya`yla ile özdeşleştirmek ve Kapadokya turizmine kazandırmak amacında olduklarını söyledi.

Vadi golfünün Kapadokya turizmine çok büyük katkılar sağlayacağını vurgulayan Tosun, bu yılki turnuvaya katılan İsviçre`nin en önemli turizm ve golf yazarlarının, ülkelerine döndüklerinde Kapadokya`yı ve buradaki vadi golfünü övgüyle anlatacaklarını ve Türkiye`nin de tanıtımıma katkı sağlayacaklarını ifade etti.
Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ