Cingil, belediye binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kapadokya´nın barış ve hoşgörü merkezi olduğunu belirterek, yeni yıla "Merhaba" denilecek en güzel yerin Kapadokya olduğunu söyledi. 

Kayadan oyma evleri, peri bacaları ve sıcak hava balonlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Kapadokya´da yılbaşı kutlamalarının farklı olacağını aktaran Cingil, "Kapadokya kendine has doğal güzellikleri olan, insanların hayal dünyasını geliştirecek periler diyarı olarak adlandırılan bir bölge. Yeni yıla Kapadokya bölgesinde girmeleri için herkesi Göreme´ye davet ediyorum" diye konuştu.

Dünyada barış ve hoşgörünün egemen olması için insanların turizme yönelmesi gerektiğini savunan Cingil, "Turizm dini, dili, ırkı, rengi olmayan, kendi için barış ve huzurun olduğu bir sektördür. Dünyada barış ve huzur olmasını istiyorsak turizme yönelmek gerek diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Cingil, Kapadokya bölgesine dünyanın bir çok ülkesinden insanın geldiğini belirterek, "Kapadokya dünyada alternatifsiz bir yer olduğu için buraya tüm dünya halklarını davet ediyoruz. Kapadokya´yı görmek yeni yıla burada girmek isteyen Japonya´dan Kanada´ya kadar herkesi Göreme´ye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.