AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, akıl nimetiyle yeryüzüne gelen insanın mutlaka öğrenmeye, anlamaya, uygulamaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti. 

Tanrıver, insanı insan yapan en önemli unsurun eğitim ve öğretim olduğunu belirterek, ?İnsan önce ailede, sonra da okulda ne kadar kaliteli bir eğitim-öğretim süreci geçirirse, o kadar kendisine ve yaşadığı topluma,  insanlığa önemli hizmet ve katkısı olur.

Tam tersi bir durumda ise hem kendisine hem de topluma zarar veren insanlar yetişmiş olur ki, bu, o toplumun felaketi olur. İşte bu yönüyle eğitim-öğretim milletlerin en önemli meselesidir.

İhmal edilmemesi gereken öncelikli hizmet alanıdır. Biz de, AK Parti iktidarı olarak, eğitim ve öğretim alanında büyük gelişmeleri sağlayan hizmetlere imza atıyoruz.

Hükümetimiz öncelikle ilk defa bütçeden en fazla payın milli eğitime ayrılmasına öncülük yapmıştır. 1967?den beri ilk kez müfredatta kapsamlı değişiklik yapılarak çocuklarımızın araştırma, inceleme, sunma, karar verme, konuşma yeteneklerini geliştirmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır.

?Haydi, Kızlar Okula? Kampanyası ile 350 bini aşkın kız çocuğu eğitime başlamıştır. ?Eğitimsiz medeniyet olmaz? düşüncesinden yola çıkılarak okullaşma oranında yüzde yüze varan bir artış sağlanmıştır? dedi.
Haber: Erdal Kesici