Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından yürütülen projenin amacı sınıf duvarları olmaksızın açık havada ve aktif öğrenmeye dayalı etkinliklerle doğanın işleyiş temellerini ve süreçlerini gözlem yaparak keşfetmeleri sonucunda katılımcılara doğaya yönelik bilinçli bir bakış açısı kazandırmak olarak değerlendiriliyor.

Bu temel amaç kapsamında Kayseri ve yakın çevresindeki doğal, jeolojik, arkeolojik ve kültürel mekânlar Erciyes Dağı, Gesi Bağları, Kültepe (Kaniş Karum), Ağırnas, Gesi, Palas Gölü, Sultansazlığı ve Göreme Milli Parkları birer eğitim aracı olarak kullanıldı.

Projede 10 farklı uzmanlık alanından 14 uzman personelin birlikte çalışması yoluyla yalnızca sınıf duvarlarını yıkmakla kalmayıp disiplinler arası duvarları da yıkmayı hedeflendi.

Projenin uluslar arası boyutu olarak proje ekibi içerisinde 2 Alman akademisyenin de bulunması proje katılımcıları ve ekibinde ayrı bir sinerji oluşturdu.

Projenin hedef kitlesi, üniversitelerin eğitim fakülteleri sosyal bilgiler öğretmenliği programı 10 lisans ve 10 yüksek lisans öğrencileri olarak belirlenirken projenin ilk uygulaması 2011 yılında 8 farklı üniversiteden 20 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmişti.

İkincisi 2012 yılında 10 farklı üniversiteden 20 katılımcı ile gerçekleştirilirken Üçüncüsü ise yine ideal katılımcı olan 20 kontenjanla 20-28 Haziran 2014 tarihleri arasında hayata geçirildi.

Konuyla bağlantılı Nevşehir merkezde bulunan Altunoluk restaurantı ziyaret eden ve yemek yiyerek bir süre dinlenen ekip desteklenen bu tarz çalışmaların hayata her zaman değer katacağını ve Sosyal bilimler öğretmenlerinin hayata bakış açılarının daha farklı olacağını söyledi.

Diğer öğretmen adaylarına göre sahada olayları bire bir etüd ederek tecrübe kazanmanın bir farklılık olduğu görüşünü savunan ekip üyeleri bu tarz projelerin daha çok desteklenmesi gerektiğini belirterek çalışmalarında destek olan bütün akademik görevlilere ve TÜBİTAK?a teşekkür edildi.

Kapadokya?da bulundukları süreçte dinlenmek için Nevşehir merkeze gelen ve Altunoluk restaurantta yemek yiyerek günü değerlendiren ekibe restaurant sahibi İbrahim Durmuş tarafından birbirinden özel ve yöreye uygun ikramlar yapıldı. Ekip Göreme Milli Parkını ziyareti sonrası Kayseri?ye döndü. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ