Basın meslek örgütlerinin katkılarıyla Marmaris Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen çalıştaya 60 ilden yaklaşık 300 gazeteci katıldı.

Çalıştayda konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ilçede meydana gelen yangından sonra toparlandıklarını söyledi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca da Anadolu basınının kan kaybettiğini söyledi.

Birçok gazetecinin işsiz kaldığını söyleyen Karaca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Anadolu basınını bitirdiğini söyledi.

Son 6 yılda resmi ilan alan bin 800 gazetenin 900'lere, 100 civarında uydu televizyonunun da 50'ye düştüğünü kaydeden Karaca, “Bir kısmı internete döndü, bir kısmı ekranlarını kararttı. Anadolu'da şu an asgari ücret alan gazeteci sayısı yüzde 50 yoktur. Bunu iddia ediyorum. Gazete sahibi çaresiz, televizyon sahibi çaresiz. Bir de internet furyası çıktı. Meslek dışında olup, 300-500 liraya alan satın alanlar, siyasetçiyi tehdit ediyor, belediye başkanını tehdit ediyor. Bunun engellenmesi için TBMM'ye müracaat ettik.” diye konuştu.

Çalıştayda CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Sekreteri Sibel Güneş, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Can Güleryüzlü, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından "Anadolu Buluşması-Yerel Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri Yuvarlak Masa Toplantısı"na geçildi.

Daha sonra Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Savaş Nigar ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, "Yerel Medyada Sendika" üzerine konuşma yaptı.

Çalıştaya Nevşehir’den Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkan Yardımcısı Melih İlbağı, Genel Sekreter Alpaslan Körükcü ve yönetim kurulu üyesi Ahmet Korkmazer katıldı.